GENEL SAĞLIK İŞ SENDİKASI'NDAN GAZETECİLERE ZİYARET!

Genel Sağlık İş Sendikası genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve İl yönetimi Sinop'ta örgütlenme faaliyetleri kapsamında 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

GENEL SAĞLIK İŞ SENDİKASI'NDAN GAZETECİLERE ZİYARET!
30 Mayıs 2024 - 11:40 - Güncelleme: 31 Mayıs 2024 - 16:19

Bir süredir kente olan sendika yöneticileri, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ziyaretlerinde sağlık çalışanlarını birebir dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Tüm sağlık çalışanlarını Genel Sağlik-İş Sendikası çatısı altına davet etti. Sendikanın Sinop İl Temsilciliğine Mustafa Aytaç, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Temsilciliğine ise Gizem Çınar getirildi. Sendika temsilcileri sağlık çalışanlarının sorunlarını birebir dinlemenin ardından Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarete, Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Yalçın Çiftçi ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Genel Örgütlenme Sekreteri Nuh Karakaya katıldı. Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ve gazetecilerle bir süre sohbet eden sendika temsilcileri, Sinop’ta yürütecekleri sendikal faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Cemiyet Başkanı Demirel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sinop Basınının her zaman yanlarında olduğunu işaret etti. Genel Sağlık İş Sendikası İl Temsilcisi Aytaç ise misafirperverliklerinden dolayı gazetecilere teşekkür etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Genel Sağlık İş Sendikası, Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Yalçın Çiftçi; “Sinop’ta sağlık kuruluşlarını ziyaret ettik. Çalışanların sorunlarını yerinde tespit etmek adına, ildeki sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntı, çözüm, öneri, görüşlerini bize iletmesi adına bir dizi çalışmalarda, ziyaretlerde bulunduk. Genel Sağlık İş Sendikası sahadaki tüm sağlık çalışanlarının 39 meslek gurubunun sorunlarının çözümüne yönelik birtakım çalışmalarda bulunmaktadır. Sendikamız Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı faaliyet sürdürmektedir. Bu ülkenin kurucu değerlerine Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik, sosyal hukuk devletini savunan bir sendikadır. Tamamen sağlığın ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli olmasını savunan bir sendikadır.”

Sağlık çalışanlarının yeni düzenlemelere ihtiyaç duyduğunun altını çizen Çiftçi;“Öncelikle sağlık çalışanları için savunduğumuz temel değerler tamamı yoksulluk sınırı üzerinde başlayan ve emekliye yansıyan bir ücret politikasının uygulanması. Bunu neden istiyoruz? Çünkü sağlık çalışanları 5 farklı kalem üzerinden maaş almaktadırlar. Bu ücretlerin tamamı emeklilik hesap kısıtlamasına dahil edilmemektedir. Bugün bildiğiniz üzere 2008 öncesi kamuya girmiş sağlık çalışanları farklı emekli uygulamasına tabi olmaktadır. Bu zamanında yargıya taşınmamıştır. Yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Sendika olarak bu konu üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.”

Sağlık çalışanlarının sendikalarına destek vermelerini isteyen Çiftçi, sözlerine şu ifadelerle son verdi; “Bizler sözleşmeli modellerin ortadan kaldırılmasını herkesin kadrolu ve iş güvenceli çalışmasını isteyen bir sendikayız. 657 4/A kadronun herkese verilmesini isteyen bir sendikayız. Tüm sağlık kuruluşlarına kreş ve yaşlı bakım evi yapılmasını, gece çalışmanın da akşam 20:00’den sabah 08:00’e kadar olan kısmının normal görev yaptığı birimin nöbet ücretinin iki katı şeklinde değerlendirilmesini arttırılmasını talep eden birçok çalışmamız vardır. Bizleri takip etmenizi destek vermenizi bekliyoruz.” diye konuştu.


Bu haber 10451 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<