GÜNGÖR AZİM TUNA ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI!

AK Parti’den Sinop Belediye Başkanlığı için A. Adaylığını açıklayan Güngör Azim Tuna, parti müracaatını Ankara’dan gerçekleştirdi.

GÜNGÖR AZİM TUNA ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI!
20 Kasım 2023 - 10:51 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:31

Sinoplu olan ve Çanakkale, Eskişehir, Şanlıurfa gibi metropollerde Valilik yapan Güngör Azim Tuna, memleketi Sinop’a bilgi ve birikimini hizmet olarak yansıtmak isteyerek Belediye Başkanlığına talip olmuştu. Sinop’ta A. Adaylık sürecine girdiği günden itibaren ziyaretlerini aksatmayan Güngör Azim Tuna, devlet adamlığı tecrübelerini ve bunun kente yansımaları ile ilgili olarak bilgi paylaşımları yaptı. Yapılan görüşmeler neticesinde ise, Sinop’un hakkettiği hizmeti bilgi ve birikimi yüksek, şeffaf bir liderle mümkün olacağı kanısına varıldı.

36 YILLIK DEVLET GÖREVİNDEN SONRA SİNOP’A HİZMET İÇİN BAŞKANLIĞA TALİP OLDUK!

AK Parti A. Adayı Güngör Azim Tuna Sinop’un Türkiye’de bir eşi benzerinin olmadığının altını çizerek; “Sinop dünyada da çok sayılı beldelerden biridir. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, çocukluğumuzun ve gençliğimizin belli bir döneme kadar geçtiği, belki her karışında hatıramızın olduğu, bundan yaklaşık 40-50 yıl öncesindeki halini de çok iyi bir şekilde hatırladığımız, bugüne kadar ki sürecini de yakından izlediğimiz ve geleceği ile ilgili de net planlara ve projelere sahip olduğumuz vatan parçası. 36 yıllık devlet görevinden sonra Sinop’un Belediye Başkanlığına talip olduk.”

VAKİT SİNOP’A ODAKLANMA VAKTİ!

“Bugün geldiğimiz noktada daha doğru, sağlıklı tespitler ve çözüm önerileri geliştirebileceğimizi düşündüğümüz için artık bu olgunluk seviyesinde, vakit bu vakit, Sinop’a odaklanma vakti. Sinop’un buna ihtiyacı var. Yönetim dediğinizde orada bir liderlik gerekiyor, bir güç gerekiyor bide tabi ki tecrübe gerekiyor. Geriye dönük kimseleri eleştirmek veya bunları tartışmaya açmak gibi bir niyetim yok ama daha iyi yerde olmayı hak eden bir şehrimiz var. Sahip olduğumuz yönetim tecrübesi ve liderlikle şehrimizi birlikte yönetmeye hazırlanıyoruz. Belediye Başkanlığı benim nazarımda Valilik kadar çok önemli. Neden? Çünkü erdemli siyasetçi olma vasfını taşıyan bir Belediye Başkanı, yani orada yaşayan halka karşı sorumluluklarının bilincinde ise ve gerçekten doğru, düzgün, şeffaf, adil, katılımcı ve diğer özellikleri de yanına katarak bu erdemli vasfını kazanmış bir siyasetçi, liderliğiyle şehrin aslında maddi ve manevi kalkınmasının garantisidir.” Dedi.

 

 

Güngör Azim Tuna Kimdir?

Türk Dünyası Çocuk Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı Kurucu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Güngör Azim Tuna, 1964 Sinop Merkez doğumludur, 1986 Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur, Hakkari Kaymakam adaylığı, Antalya- Gündoğmuş, Erzurum Uzundere kaymakamlıkları, Kars Vali yardımcılığı, Konya Cihanbeyli Kaymakamlığı (6 yıl) , İngiltere’de 1 yıl lisan ve mesleki eğitim,  İngiltere’de 1 yıl yüksek lisans eğitimi, EPDK Başkan danışmanlığı ve Petrol Piyasası Daire Başkanlığı, İçişleri bakanlığı müsteşar yardımcılığı, Çanakkale, Eskişehir ve Şanlıurfa Valilikleri yapmıştır. Şuanda görevine Merkez Valisi olarak devam etmektedir. Son beş yıl içinde “eğitim” ve “kültür” alanlarında gençlerimize ve çocuklarımıza, topluma yönelik gönüllü faaliyetler yapacak ve devletin yükünü alacak iki vakıf kurmuş ve farklı kesimlerden gönüllü bir ekiple çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu haber 14963 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<