İYİ PARTİ BAŞKAN ADAYI ÜNLÜTÜRK'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ!

İYİ Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Serpil Ünlütürk; “Cumhuriyet Halk Partisi’nde birinci derece yöneticilerin eşleri ve akrabaları oralarda kadro aldı ve işe girdi.” dedi.

İYİ PARTİ BAŞKAN ADAYI ÜNLÜTÜRK'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ!
11 Mart 2024 - 12:09 - Güncelleme: 12 Mart 2024 - 14:35
Başkan Adayı Ünlütürk, saha çalışmalarında vatandaşlar tarafından kendisine sorulan soruları, çektiği videolar ile cevaplayarak, kamuoyuyla paylaşıyor. Ünlütürk, kendisine sorulan; “Sayın başkan adayı, daha önceki çeşitli açıklamalarınızda Sinop Belediyesi'nde yönetimsel bir kriz olduğunu belirtmiştiniz. Bu durumun sizce sebebi nedir? Çözümü konusunda nasıl bir yol haritası çizeceksiniz?” sorusuna cevap verdi.
Sinop Belediyesi’ne ahbap çavuş ilişkileriyle işe alımların yapıldığını ve alınanların birçoğunun delege olduğunu ileri süren Ünlütürk, bu sebepten dolayı işçilerin çalıştırılamadığını kaydetti.
“BUNDAN SONRA DA ÇALIŞMALARI İMKANSIZ”
Ünlütürk söz konusu soruya; “Sinop Belediyesi’nde en büyük sorun, liyakata hiç dikkat edilmedi. Ahbap çavuş ilişkisiyle belediye kadroları dolduruldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde birinci derece yöneticilerin eşleri ve akrabaları oralarda kadro aldı ve işe girdi. Orada çalışan personelin çoğu, delege olduğu için, biz oy verdik diyerek, çalışma yönünde onlarında oylara ihtiyacı olduğu için bir türlü o kadroları çalıştıramadılar. Bundan sonra da çalıştırmaları imkânsız. Biz bunu nasıl çözeriz? Bizim belediye başkanlığımız da asla ve katta birinci derece yakınlarımızı işe almayız. Bizim için önemli olan liyakat. Liyakatli insanlar, belediyeye, Sinop’a faydası olan insanlar kadrolara gelecek. Bir belediye başkanı sabah 8’de gelip, gece 11, 12’lerde çıkıyorsa, oradaki o personelde, 8’de gelip, 5’te çıkmak zorunda olduklarının farkında olacaklar. Onların benimle uyumlu çalışmalarıyla ilgili inanın konuşmaya bile gerek kalmayacak. Atasözleri söyler, ‘ön ayak nereye çekerse, arka ayak oraya gider.’ Derler. Atalarımız boşuna söylememiş.” diye cevap verdi.

Bu haber 16631 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<