KADINLAR EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ!

Sinop’ta Lakerda festivali etkinlikleri kapsamında stand açan kadın kooperatifleri kendi yaptıkları yöresel ürünlerin tanıtımı yapıyor.

18 Kasım 2023 - 17:22 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:31

Gerze’den gelerek Festival alanında stand açan Gerze Kadın Girişimci Kooperatifleri üyesi Serpil Gökgöz hava muhalefeti yüzünden işlerin beklenenin altında gittiğini belirtti. Gökgöz, ürünlerin tamamen kadın girişimciler tarafından yapıldığına dikkat çekti. 

Açılışa özel bilegi böreği sunumu yaptıklarını ifade eden Gökgöz, festival boyunca el emeği ürünlerinin sergileyeceğini işaret ederek; "Bugün de peynirli kıymalı ve patatesli gözleme çeşitlerimiz var, katlamamız var ıslamalık yufkalarımız var. Diğer standımızda peksimet çeşitlerimiz, ev yapımı nokul var, malzemeden kesinlikle kaçmıyoruz. Reçel pekmez çeşitlerimiz, kestane balımız, yüksek rakımlı köylerimizdeki arılarımızdan elde ettiğimiz süzme ballarımız gibi ürünlerimiz var. Ayrıca farklı bir sunum olmasını düşünerek uçurtmalarımız var ve çocuklara özel yastık tarzı oyuncak tarzı ürünlerimiz var. Hava şartlarından kaynaklı olarak beklenilen bir yoğunluk göremedik. Bunun festivalin etkinliği ile alakalı değil hava muhalefeti ile ilgili olduğunu düşündüğümüz için bizde önlemimizi aldık en azından. Şu anda çok kötü diyemeyiz ama çok beklediğimizde bir yoğunluk olmadı.”

Bu haber 8015 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<