O DOSYADA TANIK OLDU!

Sinoplu Gazeteci Deniz Özen, haksız ve hukuksuz bir şekilde işine son verilen DHA muhabirinin mahkemesinde tanık olarak dinlendi.

O DOSYADA TANIK OLDU!
13 Ekim 2023 - 16:07 - Güncelleme: 14 Ekim 2023 - 12:55
Sinoplu gazeteci Deniz Özen, Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından doğum yaptığı gerekçesiyle işten çıkartılan Irmak Öcal'ın mahkemesinde tanık olarak dinlendi. Bakırköy 33. İş Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında tanıklar dinlendi. Dosyada tanıklık eden Gazeteci Deniz Özen, hâkimin sorularına cevap verdi ve Irmak Öcal'ın haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığı yönünde görüş bildirdi.

MEDYA-İŞ'DEN TAM DESTEK!
Irmak Öcal’ın anne olduğu gerekçesiyle işten çıkartılması, Deniz Özen’in kameralar karşısında DHA kartını yırtmasıyla gündeme taşınmıştı. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’de olay üzerine Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı’yı arayarak, Irmak Öcal’a hukuksal destek talebinde bulunmuştu. Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı, Demirel’in kendisinden talepte bulunmasu üzerine sendika avukatlarını Samsun’a yönlendirmiş ve sürece dahil olmuştu. Medya- İş Genel Merkezi Irmak Öcal'a ilk günden bu yana sahip çıkmaya ve bütün olanakları seferber etmeye devam ediyor.

NE OLMUŞTU?
Nisan 2022'de DHA'da çalışan Irmak Öcal, Demirören Haber Ajansı Genel Müdür Celal Korkut'un talimatıyla anne olduğu gerekçe göstererek doğum izninden dönüşüne izin vermemiş ve işten çıkartmıştı. Demirören Haber Ajansı (DHA) Sinop Temsilcisi Deniz Özen, mesai arkadaşının doğum yaptığı gerekçesiyle işten çıkartıldığını söyleyerek Kurum kimlik kartını yırtarak tepki göstermiş ve DHA'yı kınamıştı. "Biz mesleğimizi onurumuzla yapıyoruz ve Irmak arkadaşımıza yapılan bu olayı esefle kınıyoruz. Takdiri siz kamuoyuna bırakıyoruz” demişti.
Öte yandan, Genel Müdür Celal Korkut ise iddiaları yalanlamıştı. Mahkeme dosyayı bilirkişiye sevk ederek 17 Ocak'a celse günü verdi.

 

Bu haber 9329 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<