ÖĞRENCİ DOSTU!

Sinop’ta yıllardır sokak lezzetleriyle kentin farklı noktalarında seyyar tezgâh açarak geçimini sağlayan Yaşar Özbilen, bu sefer de pilav satışı yapmaya başladı.

08 Kasım 2023 - 17:28 - Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 19:46
Sinop’un en işlek caddesi olan Sakarya Caddesinde seyyar tezgahıyla pilav satışı yapan Özbilen, fiyatları öğrencilerin alabileceği şekilde güncelleyerek herkesin bu lezzeti tatmasını amaçladığı belirtti. Sokak lezzetlerini vatandaşla buluşturan, kış ayının gelmesiyle seyyar tezgâhın zor olacağını bu yüzden dükkân tuttuğunun belirten Özbilen, şu ifadelere yer verdi; “Pandemiden önce bu işi yapıyorduk yine devam etmeye başladık. Tavuklarımız günlük pilavımız taze kendi yiyeceğimiz gibi, nasıl kendimiz yiyeceksek o şekilde yapıyoruz. Üniversite öğrencilerimiz gelip bol bol alıyorlar. Bu sokak lezzetleri olayını değişik değişik zamanına, türüne göre yapıyorum. Yeri geldiği zaman kestane kebap, yeri geldiği zaman ıslak hamburger, yeri geldiği zaman sosisli sandviç öğrencinin alacağı şekilde uygun fiyatta yapıyorum. Fiyatlarımız uygun küçük ve büyük olmak üzere iki boy porsiyonumuz var 200 gram ve 350 gram pilav alıyor. Fiyatlarımızı küçük porsiyon 30 büyük porsiyon 50 lira yaptık. Dışarıda 45 ile 65 lira arsında değişiyor bu fiyatlar ben pirinci biraz daha uyguna alıyorum bu şekilde öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyorum. Giderken bana çok teşekkür ediyorlar bu fiyata yaptığım için. Onlarda arkadaşlarına söylüyorlar. Böylece benimde satışlarım artıyor. Günde 5-6 kilo pilav satıyorum. Kışın bu işin zorluğu var onun içinde bir dükkanımız var oraya geçeceğim. Oraya taşındığımızda çeşitlerimizde artacak. 
Öte yandan şehit ailelerine ücretsiz olarak pilav verdiğini ifade eden Özbilen, “Şehit ailelerimize ücretsiz pilav veriyorum. Çünkü onların bedeli taraflarınca ödenmiştir. Ayrıca askıda pilav uygulamamızda var. Sinop’ta ihtiyaç sahibi olan ailelilere yardım etmek için. Sağ olsun Sinoplular bir tane alırken bir tane de onlar için bedelini ödüyor.” dedi.


Bu haber 4588 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<