ONLAR ARTIK DAHA MUTLU!

“Sinop’ta Özelim Projesi” kapsamında spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak adına sportif ve sosyal etkinliklerin açılış programı gerçekleştirildi.

08 Kasım 2023 - 17:17 - Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 19:46

Sinop Gazi Çelebi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda  açıklamalarda bulunan Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, “Toplumun dezavantajlı kesiminde yer alan özel gereksinimli bireylerin spora, sanata, sosyal, kültürel ve akademik hayata daha bağlı olmaları, yeni kişiler tanıyarak hayata ve topluma yeni bakış açıları kazanmaları ve kazandırmaları, mücadele ruhunun aşılanması ve toplumun dezavantajlı kesime karşı olan önyargılarının kaldırılması amacıyla “Sinop’ta Özelim Projesinin” üçüncü yılında da birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Spor yapan engelli bireylerle spor yapmayan engelli bireylerinin yaşam doyum düzeylerinin karşılaştırıldığında, spor yapan engelli bireyler ile spor yapmayanlar arasında anlamlı farklılık bulunmuştur.  Ayrıca spor, engelli insanların toplumla kaynaşmasını sağlar. Sinop ‘ta özelim projesi kapsamında Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezine bağlı özel gereksinimli bireyler, Sinop Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulunda eğitim alan özel gereksinimli bireyler projede yer almaktadır. Proje ortağımız olan Aile ve Sosyal Hizmetler, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğüne destekleri için şükranlarımızı sunarız.” ifadelerine yer verdi.

 “Mutlu Çarşamba Günleri bugün itibariyle başlamıştır”

Programın bugün itibariyle başladığını duyuran Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan,” Özel gereksinimli bireylerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlere etkili olarak katılmalarını sağlamak, spor, sanat ve eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu Mutlu Çarşamba Projesi’nin ilimizde de “Çarşamba Günleri Daha Özelim” adıyla gerçekleştiriyoruz. Sinop’ta “Çarşamba Günleri Daha Mutluyuz Daha Özeliz” özel bireylerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı uğurlu olsun. Kıymetli yavrularımızın, çocuklarımızın heyecanla beklediği Mutlu Çarşamba Günleri bugün itibariyle başlamıştır. Evlatlarımızın gözlerindeki o mutluluğu, ışığı tebessümü, heyecanı ve masumiyeti yüreklerindeki heyecanı hep birlikte görüyoruz. Onların geleceğe güvenle bakabilmeleri, sosyalleşebilmelerini sağlayacak imkanlar sunmak bizim en önemli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili gençlerimizin hayatında sporun haraketliliğin, toplumsal faaliyetlere katılmanın önemine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla çıktığımız bu yolda bizlere destek olan bütün paydaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."Dedi.

Konuşmaların ardından Sinop’ta Özelim Projesi'nin açılış pastası kesildi. Daha sonra Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Protokol üyeleri ile birlikte özel gereksenimli öğrencilerin sportif etkinliklerine katıldı. Protokol üyeleri ile özel gereksenimli öğrencilerin hazırlamış olduğu standları gezen Özarslan, öğrencilerle tenis ve badminton oynadı, ardından özel gereksinimli bir öğrenciyle güreş tuttu.

Programa Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Eşi Reva Beray Özarslan,İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, İl Millî Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, kurum müdürleri, özel gereksinimli bireyler, özel gereksinimli bireylerin öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber 5017 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<