REKTÖR TAŞDEMİR, SİNOP BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ!

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

29 Aralık 2023 - 21:23 - Güncelleme: 01 Ocak 2024 - 16:33

Rektör Taşdemir’in ziyaretine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Üniversite Genel Sekreteri Şenol Metin’de eşlik etti. Rektör Taşdemir gazeteciler ile buluşmasında, Sinop Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalardan bahsederek, Sinop Basınına, çalışmalarını topluma duyurma noktasında verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti. 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, Taşdemir’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Sinop Basınının, üniversite faaliyetlerini yakından takip ettiğini ifade etti.

“ÜNİVERSİTENİN BİRİKİMİ, ŞEHRİN DİNAMİK YAPISI İLE ETKİLEŞİM HALE GETİRECEK FAALİYETLER İÇERİSİNDE BULUNUYORUZ.”

Ziyaretlerinin temel motivasyonu bir nezaket ziyareti ve iade-i ziyaret olduğunu kaydeden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir burada yaptığı açıklamada; “15 Eylül Gazeteciler Cemiyetimiz biz ilk göreve başladığımızda bizleri ziyaret etmişlerdi. Yaklaşık 5 ay süre geçti, o süre zaafında biz hem üniversitemizin ilçeleri ile beraber fiziki kapasitesini hem akademik kapasitesini, öğrenci kapasitesiyle beraber görme açısından bir mutfak çalışması yaptık ve bu çerçevede üniversitemizin hem fiziki olarak hem de akademik birim olarak çok ileri seviyelerde olduğunu gördük. Bir motivasyona ihtiyaç olduğunu ifade etmiştik. Bu motivasyonu hocalarımız idari ve akademik personelimiz ile beraber gerçekleştirdik. Bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda üniversiteler hem sanayiyle hem kamuyla hem sivil toplumla hem esnaf odalarıyla hem şehirler etkileşim içerisinde olması gerekir. Bu çerçevede değişik faaliyetlerimiz mevcut. Sanayi ile temas ediyoruz. Kamu ile temas ediyoruz. Ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Üniversitenin birikimi, şehrin dinamik yapısı ile etkileşim hale getirecek faaliyetler içerisinde bulunuyoruz. Üniversite ile şehri etkileşim hale getirecek faaliyetlerden en önde geleni şu anda 400 öğrencimizin olduğu valiliğin himayesinde devam eden 3. Yaş üniversitemiz, buna da devam ediyoruz. Büyüklerimizi üniversitemizde misafir ediyoruz. Onlara eğitimler veriyoruz. Bu çerçevede basın, üniversitemizde yapılan faaliyetlerin hem yerelde hem de Türkiye ölçeğinde hem de global ölçekte yansıtılması çok önemli bir yer alıyor. Biz bunu biliyoruz. Bunu önemsiyoruz. İlişkilerimiz, iletişimlerimiz daha güçlü halde olacağını biliyorum. Bundan sonra daha çok güçlenerek, daha net daha doğru bilgilerin hem şehrimize kanalize etmesi, eğitim faaliyetlerimiz aktarılması noktasında basınımızdan büyük destekler bekliyoruz. Bugün ki ziyaretimizin amacı nezaket ziyareti ve bu çerçevede bizi misafir ettiğiniz için ayrı ayrı ben şahsım adına ve kurumum adına hocalarımız ve idari personelim adına teşekkür ediyorum.”

“ÜNİVERSİTE İÇERİSİNDE CİDDİ BİR BARIŞIK SİSTEMİN OLUŞTUĞUNU GÖREBİLİYORUZ”

Rektör Taşdemir ve beraberindeki Üniversite yöneticilerinin ziyaretlerini kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demirel; “Biz bu memnuniyeti laf olsun diye genellikle söylemeyiz. Gerçekten memnunsak memnun olduğumuzu ifade ederiz. Rektör hocamızın Sinop Üniversitesine atanmasından bu tarafa ciddi gelişmeler görüyoruz. Önceki dönemde görev yapanlar Sinop Üniversitesine büyük hizmetler yaptılar. Beni lütfen yanlış anlamasınlar. Ama adım atmak var, adımın aralıkları geniş olması var. Çünkü Sinop’un buna ihtiyacı var. Adımlarımızın aralıkları, uzadı. Bu mesafenin aralıkları kısaldığı anlamına geliyor ki, Sinop Üniversitesi 1987’den beri Sinop halkı kenti bu işe hazırlamıştı. Heyecan ile bekliyordu. Bu heyecanın bir bölümü yerine geldi ama bundan sonra ki bazı şanssızlıklar, pandemi dönemleri gibi bütün Türkiye’de üniversitelerde önünü kesen, bazı hadiselere de bağlı biraz. Ama rektörümüzün ve ardından genel sekreterimizin atanması üniversitede bir heyecan yarattığını görüyoruz. Üniversite içerisinde ciddi bir barışık sistemin oluştuğunu görebiliyoruz. 3. Yaş üniversitesi bunlardan sadece bir tanesidir. İlçelerde de benzer çalışmalar yürütülüyor. En başında söylediğim bu ziyaretten gerçekten memnun olduğumuzu dile getirmek isterim. Kolaylıklar diliyoruz, ziyaret içinde teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bu haber 10375 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<