SABAHATTİN ALİ KÜLTÜR MERKEZİ'NE KAZANDIRILDI!

Sinop Kültür ve Turizm Derneği’nin girişimleriyle Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ne piyano kazandırıldı.

SABAHATTİN ALİ KÜLTÜR MERKEZİ'NE KAZANDIRILDI!
09 Ekim 2023 - 18:16 - Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 19:38
Uzun zamandır derneğin gündeminde olan piyona satın alınarak bugün düzenlenen etkinlikle sanat severlerin hizmetine sunuldu. Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sinop Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kültür Turizm Derneği üyeleri ve gönüllü bağışçıların destekleriyle alınan piyanonun düzenlenecek etkinliklere katkı sağlaması hedefleniyor. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen viyolonsel yarışmasında kültür merkezinde piyona eksikliği fark ettiklerini işaret eden Kültür Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, Kültür Merkezi’nde sanata dair çok güzel işlere imza atılacağının altını çizdi.


“KÜLTÜR MERKEZİ YAŞAYAN BİR ALAN OLDU”
Piyanonun Kültür Merkezi bünyesine kazandırılmasın dolayı memnuniyet duyduğunun dile getiren Belediye Başkanı Ayhan, “Emeklerinden dolayı dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu proje ile ilgili arkadaşlarımız bana geldiğinde gerçekten çok heyecanlanmıştım. Bu bir başlangıç. Kültür merkezimiz öyle bir noktaya geldi ki yılın 365 günü burada etkinlik var. Biz burada bu etkinliği gerçekleştirirken yan tarafımızda da sokak hayvanları ile ilgili başka bir etkinlik var. Burası artık yaşayan bir alan oldu. Düzenlenen tüm etkinlikler ücretsiz. Arkadaşlarımız burada bir piyano eksiği olduğunu fark etmişler. Bu ilk adımımız olacak. Bu piyona attığımız adımlarda yalnız olmadığımızın sembolüdür. Sinop Belediyesi bir kültür merkezi yaparak hayata geçiriyor ve birileri diyor ki bu kültür merkezinde bir şeyler eksik. Burayı daha donanımlı hale getirmemiz gerekir diyorlar. İleride buraya başka şeylerde ekleneceğinden eminim. Çok güzel bir hediye ve güzel bir etkinlik oldu. Kıymetli dernek yöneticilerine ve Oğuz Beye teşekkür ediyorum.” Dedi.



“BU KENT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Piyanoyu Sinop’a ve kültür merkezine kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dernek Başkanı Saim Gürbüz; “Derneğimizin üyesi olan ve olmayan katkı veren herkese teşekkür ediyorum.  Muhteşem hikayesi olan bu binada piyano sesinin ve benzer bütün enstrümanların sesinin duyulması bizleri bir heyecana itti. Bizler bir araya geldik ve bu piyano buraya kondu. Sinop sanatla kültürle anılan bir kent olduğunda bu günler konuşulur. Bu kent için çok önemli. Ortaya çıkartılıp alınma hikayesi çok önemli. Belediyemize ve güzel kültür merkezimize teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Piyanomuz Sinop’a, Belediyemize ve kültür merkezine hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

 

Bu haber 10334 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<