ŞANLAN; "60 YIL GEÇMİŞ, YENİLENMEMİŞ"

İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan; “1964'te yapılan sulama kanallarının normalde ömrü otuz yıldır. Ancak 60 yıl geçmesine rağmen yenilenmemiş durumda.” dedi.

ŞANLAN; "60 YIL GEÇMİŞ, YENİLENMEMİŞ"
20 Mart 2024 - 14:54 - Güncelleme: 22 Mart 2024 - 14:09

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Şanlan, Bekteşa Göleti’nden çektiği video ile yetkililere seslenerek, sulama kanallarının ömrünü tamamladığını söyledi. Şanlan, Bektaşağa Sulama Kooperatifi Başkanı’nın daveti üzerine köye gitti. Kooperatif Başkanı, söz konusu kanal için devlet kurumlarına başvuruda bulunduğunu ancak bir cevap alamadığını dile getirdi. Başkan İrfan, son çareyi Şanlan’ı aramakta buldu. 1964 yılında yapılan kanalların ömrünün 30 yıl olduğu ancak aradan 60 yıl geçmesine rağmen değiştirilmediğini ve herhangi bir çalışma yapılmadığını, köylülerin kendi arasında imece usulü kanalları temizlediğini söyledi. Şanlan’da muhtarın daveti üzerine, gölet civarında ve kanalların geçtiği güzergahlarda incelemeler yaptı ve yetkililere sorunun giderilmesi için çağrıda bulundu.

BU DURUMU CİDDİ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDECEĞİZ.”

Köylünün ve çiftçinin kaderine tek edilmiş durumda olduğunun altını çizen Şanlan, burada yaptığı açıklamada; “Bugün sizlere Bektaşağa Göleti üzerinden sesleniyoruz. 1964'te yapılan sulama kanallarının normalde ömrü otuz yıldır. Ancak 60 yıl geçmesine rağmen yenilenmemiş durumda. Köylülerimiz imece usulüyle kanallarını yenilemeye çalışmışlar, ancak maalesef birçoğu tıkanmış durumda. Bektaşağa Sulama Kooperatif Başkanı İrfan Bey'in ifadesine göre, ellerindeki imkanlar sulama yapmaya yetmiyor ve devlet kurumlarına yaptıkları başvurulara geri dönüş alamıyorlar. Sulama zamanı imece yaparak kanalları temizlemek zorunda kalıyorlar. Köylülerimiz ve çiftçilerimiz kaderlerine terkedilmiş durumda. Tarım ürünlerimizi dışarıdan almak zorunda kalırsak, bu bizim için büyük bir kayıp olacaktır. Tarım olmazsa yaşam da olmaz. Bu durumu ciddi bir şekilde takip edeceğiz.” Diye konuştu.

BEKTEŞAĞA KÖYÜ SULAMA KANALARI HABERİNİN DEVAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.


Bu haber 10413 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<