ŞANLAN, SORUMLULARA SESLENDİ!

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan, geçtiğimiz hafta Pazar günü Sinopspor ile Sinop 1957 Spor Kulübü arasından oynanan maçta yaşanan ambulans skandalı ile ilgili bir açıklama beklediklerini söyledi.

ŞANLAN, SORUMLULARA SESLENDİ!
16 Mart 2024 - 12:01 - Güncelleme: 16 Mart 2024 - 15:28

Şanlan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yetkililere seslendi ve durum hakkında bazı sorular yöneltti. Söz konusu olayın üzerinin kapatılmak mı istendiğini sordu.

“TÜM SORUMLULARA SORUYORUZ”

Şanlan yaptığı açıklamada; “10.03. 2024 Tarihinde Sinop spor-Sinop 1957 spor kulüpleri arasında oynanan futbol müsabakasında maçın son dakikalarına doğru yaşanan can güvenliği tehlikesi ve akabindeki sağlıkçı ve ambulans krizi ile ilgili sorumlulardan kamuoyu ve spor severler olarak bir açıklama bekledik. Lakin olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ASKF Başkanlığı, Futbol il temsilciliği ve Sağlık Müdürlüğü henüz bir açıklama yapmamıştır. Bu olayın üzeri kapatılmak mı istenmektedir. Geçmiş yıllarda Türkeli ilçemizde benzer bir durum yaşanmış, bir futbolcumuz hayatını kaybetmiştir. Bu olayda futbolcuların mücadelesi ve gayreti ile çok şükür can kaybı yaşanmamıştır. Buradan başta Futbol İl temsilciliği olmak üzere tüm sorumlulara soruyoruz.

1: Maç tarihi ve saati için Sağlık İl müdürlüğünden ambulans ve sağlık ekibi talep yazısı gönderilmiş midir?

2: Fikstürde maç oynanacak tarihin ve saatin değişikliği konusunu sağlık il müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmiş midir?

3: Sağlık İl müdürlüğünden cevap yazıları gelmiş midir?

4: Geçmiş yıllarda ilimizde can kaybı ile sonuçlanmış bir acı gerçek ve Tribünlerde binlerce kişi varken Emniyet İl müdürlüğü yüzlerce polisle tedbir almışken, can güvenliği ve sağlık riski aşikarken Ambulans ve profesyonel sağlık ekibi olmadan bu maçın başlatılması büyük bir görev ihmali değil midir?

5: Tedbir alınması için illa birilerinin ölmesi mi, acı kayıpların yaşanması mı gerekiyor?

Sorumlu kurumların ve sorumluların ihmalleri sonucu yaşanan üzücü olay neticesinde, sporcular, futbol severler ve çeşitli spor dallarında çocukları spor yapan veliler tedirgin olmuştur. Geçmişte İlimizde ihmaller nedeniyle can kaybına sebep olan üzücü olayların tekrar yaşanmaması ve sporcuların, spor severlerin tedirgin olmaması için, ihmalde sorumlu olanlar hakkında idari ve hukuki işlemlerin derhal yapılması için kamuoyu adına çağrıda bulunuyor, olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyorum.” dedi.

Bu haber 7701 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<