ŞANLAN; "VERİMİ ARTTIRIP TARIMI CANLANDIRACAĞIZ"

İYİ Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan, Taşmanlı Göleti’nin verimini arttırmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

ŞANLAN; "VERİMİ ARTTIRIP TARIMI CANLANDIRACAĞIZ"
15 Mart 2024 - 15:00 - Güncelleme: 16 Mart 2024 - 15:28

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Şanlan, Taşmanlı Göleti’ni gündeme taşıdı. Şanlan söz konusu bölgede bir video çekerek sosyal medya hesabında yayımladı. Videosunda vatandaşlara seslenen Şanlan, göletin verimliliğini arttırmak ve tarımı desteklemek için, Erfelek Barıjı’ndan kapalı sulama sistemiyle beslenmesini sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca altyapı ve kanalizasyon eksikliklerinin de giderileceğini belirtti.

“TAŞMANLI PİRİNCİNİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

Şanlan, Taşmanlı Göleti'nin kenarından vatandaşlara seslendiğini duyurarak; “Taşmanlı Göleti, bölge tarımını besleyen önemli bir sulama kaynağıdır. Ancak, iklim değişikliklerinin etkisiyle su seviyesi ne yazık ki önemli ölçüde azalmış durumda. Taşmanlı Göleti'nin verimliliğini artırmak ve bölge tarımını desteklemek için çalışmalar yapmaya kararlıyız. Erfelek Barajı'ndan kapalı sulama sistemiyle beslenmesini sağlayarak tarımın yeniden canlanması için çaba göstereceğiz. Ayrıca, altyapı ve kanalizasyon eksikliklerini gidererek atık suların gölete zarar vermesini önleyeceğiz. Taşmanlı Ovası'nın ünlü pirinci olan Taşmanlı Pirinci'ni coğrafi işaretli ürünler listesine ekleyerek Türkiye ve dünya pazarlarında tanıtacağız. Bu önemli ürünün yerel ve ulusal düzeyde tanınmasını sağlayarak bölge ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bizler İyi Parti Genel Meclisi adayları olarak, Sinop'un tarımsal ve çevresel sorunlarına çözüm bulmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin desteği bizim için önemlidir!” diye konuştu.


Bu haber 12530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<