SAYIŞTAY POLEMİĞİ DEVAM EDİYOR!

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Av. Oğulcan Serthan Ünal ve Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya arasındaki, Sinop Belediyesi’ne ait Sayıştay Raporu gerginliği devam ediyor.

SAYIŞTAY POLEMİĞİ DEVAM EDİYOR!
26 Şubat 2024 - 16:59 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 13:46

Geçtiğimiz günlerde Sinop Belediyesi’nin sayıştay raporları hakkında bir basın açıklaması yayımlayan İYİ Parti İl Başkanı Ünal, belediyenin gelirinin ekside olduğu, otopark ve kiralama bedellerinin tahsil edilemediğini ileri sürmüştü. Bunun üzerine CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya ise partisinin bir toplantısında, İYİ Parti Başkanı Ünal’ın o açıklamalarına cevap vermişti. Ünal ise, bugün söz konusu sayıştay raporlarını posta yoluyla CHP İl Başkanlığına gönderdiklerini söyledi. 

Ünal raporları kargoladıktan sonra yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı Yalçınkaya’nın raporları hiç okumadığını anladıklarını ve kendisine okuması için kargoladıklarını dile getirdi. Ayrıca Ünal, CHP seçmeni ile bir problemleri olmadığını, tüm problemlerinin, Sinop’u talan edenlerle olduğunu ifade etti.

“EKSİ 28 MİLYON LİRA”

Açıklamasında Sinop Belediyesi’nin batık durumda olduğunun altını çizen İYİ Parti Sinop İl Başkanı Av. Oğulcan Serthan Ünal; “Sayıştay raporunda yaptığımız incelemeler sonucunda, gördüğümüz usulsüzlükleri kamuoyuna bir basın açıklaması ile duyurduk. Akabinde mevkidaşımdan da bir açıklama geldi. Ancak yaptığı açıklamada Sayıştay raporunu hiç incelemediği ortada, bu sebeple sayıştay raporunun bir örneğini Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına kargoladık. Şöyle ki, mevkidaşım kira bedellerinin az tahsis edilmesini, yaklaşık 4 buçuk milyon lira tahsis edilmeyen bir para var. Esnafı korumak altında olduğunu söylüyor. Esnafı koruduğu için teşekkür ederiz. Ancak şöyle, işgal harcının tahsis oranı %40 oranında. Burada belediye esnafı koruyor ancak, işgalciyi de mi koruyor? Biz aslında bunu öğrenmek istiyoruz. İlan reklam vergisi, %12 oranında tahsis edilmiş. Tahsis edilmeyen tutar 1 milyon lira, ilan reklam verenleri de mi koruyor belediye? Bina inşaat harcı, %36 oranında tahsis edilmiş. Bina inşaat yapanları da mı koruyor belediye? Şöyle ki belediyeye ait 55 tane taşınmaz var Sayıştay raporunda görüldüğü üzere. 55 tane taşınmaz ihale yolu olmaksızın belediye meclis kararıyla usule aykırı bir şekilde kiralanmaya devam ediyor. Bir durum daha var. Belediyeye ait 87 tane personel, 2022 yılında 13 bin 800 saat fazla mesai göstermiş. Bu kadar saat fazla mesai yapılmasının bizce mümkünatı yok. Burada fazla mesai adı altında belediye bir soyguna uğruyor. Bilançoyu da kendilerine kargoladık. Bilançoda görecekleri gibi Sinop Belediyesi’nin net değeri eksi 28 milyon liradır. Yani belediye batmış durumda. Ayrıca yatırım hesabına baktığınızda belediyenin hesabında 0 lira para gözüküyor. Belediyenin yatırım adı altında bilançosunda hiçbir para yok.  Bu sebeple Sinop Belediyesi batık durumda.”

“DERDİMİZ SİNOP’U TALAN EDENLERLE”

Cumhuriyet Halk Partisi seçmenleri ile hiçbir dertleri, problemleri olmadığını aktaran Ünal açıklamasına şöyle devam etti; “Bizim sıkıntımız, problemimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimliğinin adı altında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adı altında Sinop’u soyanlarla, talan edenlerle. Sinop Belediyesine ait 2022 yılı sayıştay raporunun bir örneğini, vatandaşlarımız internetten erişebilirler. İsteyen vatandaşlarımız İYİ Parti İl Başkanlığı binasından da bir örneğini gelip alabilirler.” Diye konuştu


Bu haber 12390 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<