SİNOP HALKI İÇİN AÇIK KÜRSÜ

Sinop’ta TOKİ tarafından gerçekleştirilen Meydan Projesi kapsamında, sahilde yapımı süren mescid için 2 Eylül Cumartesi günü, Sinop Kent Hakları Derneği (KENTSAV) tarafından Açık Kürsü programı düzenlendi.

SİNOP HALKI İÇİN AÇIK KÜRSÜ
04 Eylül 2023 - 16:52 - Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 11:45

Aşıklar Parkı Gazi caddesinde, vatandaşların taleplerini, fikirlerini ve şikayetlerini paylaşmak amacıyla düzenlenen Açık Kürsü programı, Kentsav Derneği üyeleri ve programa katılım sağlayan vatandaşlar ile gerçekleşti.

Konu ile ilgili Ajans Sinop’a açıklamalarda bulunan Kentsav Derneği üyesi Ali Dizdaroğlu, ‘ülkemizin de şehrimizin de çok yorucu bir günden içerisinde olduğu hepimizin malumu. Domates olmuş 50 lira, et olmuş 400 lira biz burada 100 m²’lik bir binanın inşaatı nereye varacak, ne olacak, aslı ne olmalıydı, neden bitmeliydi bunun tartışmasına düşmüş kaplaşmış durumdayız. Biz Sinoplular olarak nefes alamıyoruz. Sorularımız var sorularımıza cevap alamıyoruz. Belediyeye gidiyoruz kapılar kapalı, Valiye soruyoruz başka yerlere yönlendiriyorlar. Politikayı meslek edinmiş insanlar kapalı kapılar ardında Sinopluya hesap verme lüksüne girmeden kendi bildiklerini okuyorlar. Burada bugün Sinop’u Sinop yapan, Sinop’ta yaşayanlar Sinop halkı konuşuyor. Ev kadınları konuşuyor, her siyasi partiye her siyasi görüşe mensup insanlar konuşuyor. Özetle burası açık kürsü biz istiyoruz ki sesimizi duymayanlar ya da duymuyor gibi yapanlar sesimizi duysun. Biz halkız, halka rağmen değişik değişik hesaplar içerisine kimse girmesin. Buraya bir bina koyuldu. 1 buçuk yıldan beri bu inşaat burada sürüyor. Mecid mi olacak camii mi olacak nereye varacak. Biz camiye karşı değiliz, biz ticarete karşı değiliz buraya toplanıp itirazlarını güçlendirenleri bunlar Yunan mı, din düşmanı mı, çapulcu mu diye nitelendiren hadsizler bizim milletimizi bilsin diye biz ilk gün buraya Türk bayrağı açarak geldik. Biz şeffaf üretim istiyoruz. Şehir planlamacılığı diye bir bilim var ama biz bu bilimi hiçe sayarak bakanımızın mübadet parmağıyla işaret ettiği binaları bu yıkılsın bu kalsın bu bilmem ne yapılsın. Ne yapacaksanız bir an önce yapın ama bilime danışın, halka danışın. Her şeyden önce Belediye’nin kendi ukdesinde olan gayrimenkullere sahip çıkmasını istiyoruz’ ifadelerine yer verdi.

Bu haber 6577 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<