Sinop'ta Lakerda Festivali

Sinop'ta geleneksel hale gelen Lakerda Festivali bu yıl 17-18-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Sinop'ta Lakerda Festivali
11 Eylül 2023 - 13:38 - Güncelleme: 12 Eylül 2023 - 11:04

 bin 4 yıllık Lakerda festivali geleneği bu yılda 17-18-19 Kasım tarihleri arasında Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Balıkçılık haftasına özel düzenlenecek olan Lakerda festivalinde Aylin Örnek Lakerda hakkında bilgiler verecek. Ayrıca festivalde yeme-içme, hediyelik eşya ve el dokuma gibi birçok alanda stantlar açılacağı bildirildi.

Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz yapmış olduğu açıklamada, ‘Lakerda festivalini bizlerde heyecanla bekliyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de balıkçılık haftasına denk getirmeyi planlıyoruz. Bu yıl talep edilen stant sayısı fazla. Bize çok sayıda stant talebi geldi. Stantını açmak isteyen yeni ürünlere sunmak isteyen halkımız, esnafımız, emekçilerimizin bize başvurmaları ve stant isteklerini bize ulaştırmalarını istiyoruz ki ona göre bir planlama yapalım. Kasım ayının 3. haftasında Lakerda festivalinde dışarıdan gelecek misafirlerimiz ile birlikte bu etkinliği hep beraber güzel bir şekilde yapmayı planlıyoruz’ ifadelerine yer verdi.

 

Sinop Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Damaroğlu; ‘3 bin 4 yıllık Sinop Lakerda Festivalinin hazırlıklarına Kültür Turizm Derneği ile birlikte bu sene hızlı başladık. Sinop’a çok yakışan bir festival oldu. Her sene üstüne katarak festivalimizi büyütüyoruz’ dedi.

Bu haber 10178 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<