SİNOP'TA ŞEBEKE SORUNU NE ZAMAN BİTECEK?

Sinop'un merkezinde şebeke sorunu yaşayan vatandaşlar yetkililere seslendi.

SİNOP'TA ŞEBEKE SORUNU NE ZAMAN BİTECEK?
27 Nisan 2024 - 21:12 - Güncelleme: 30 Nisan 2024 - 13:19

Sinop'un özellikle Ada Mahallesi, Zeytinlik ve Yeni Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, uzun zamandır şebeke sorunu yaşıyor. 2023'de Telekom ve Belediye ortak bir çalışma için adım atmaya çalışsa da bir çözüm bulunamamıştı. 

BAZ İSTASYONU İÇİN BELEDİYE ADIM ATACAKTI!

2023 Yılında sorun gündeme geldiğinde Sinop Belediyesi, baz istasyonu için uygun bir alan bulacak ve bu sorun ortadan kalkacaktı. Günümüz itibari ile söz konusu mahalle sakinleri şebeke sorunu yaşamaya devam ediyor. Konu ile ilgili gazeteci Deniz Özen'e konuşan vatandaşlar; " Telefonlar çekmiyor. Belediyemiz bu konuda acil adım atmalı. Geçen sene çözülecekti ama olmadı. Sayın başkan'dan bu konuya acil el atmasını istiyoruz." Dedi. 

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI YOK!

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği yayımladığı bildiride; Baz istasyonu bugün için artık çok tehlikeli, zarar verici olmaktan çıkmıştır. Baz istasyonları ışımayı yaparken binaların tepesinde ışıma yapmazlar, dışarıya doğru 120 derecelik açı ile dar bir bantla ışıma yapar. Baz istasyonları arkasına doğru da ışıma yapmaz yani baz istasyonları zararlı olmaktan artık çıkmıştır. Cep telefonları ile baz istasyonları arasında sistem mantığı gereği ısı ve radyasyon yaymaz. Baz istasyonları çalışma mantığı olarak ısı ve radyasyon yaymadığından mikro dalga etkisi yoktur. Bu nedenle insan sağlığı üzerinde kanıtlanan hiçbir etkisi yoktur. Dünya sağlık örgütü, TÜBİTAK raporları cep telefonu baz istasyonlarının zararsız olduğunu desteklemektedir.

https://www.trod.org.tr/app_society_patient?id=12#:~:text=Baz%20istasyonlar%C4%B1%20%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma%20mant%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20olarak,baz%20istasyonlar%C4%B1n%C4%B1n%20zarars%C4%B1z%20oldu%C4%9Funu%20desteklemektedir.

Bu haber 11288 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<