SİNOP'TA ÜRETİCİLER YENİ MAKİNE VE EKİPMANA KAVUŞTU!

Sinop’ta “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi” kapsamında hassas hanelerin desteklenmesi amacıyla %100 hibe destekli makine dağıtım töreni düzenlendi.

SİNOP'TA ÜRETİCİLER YENİ MAKİNE VE EKİPMANA KAVUŞTU!
08 Haziran 2024 - 08:58 - Güncelleme: 11 Haziran 2024 - 17:32

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Müdür Yardımcıları Dr. Çiğdem Tuncay ve Ahmet Tam, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürümüz Erhan Güçlü, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Programın açılış Konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, “Pek çok ülkede olduğu gibi Ülkemizde de genel olarak tarımsal faaliyetlerin amacı, Artan nüfusun beslenme ihtiyacının karşılanması, Üretim düzeyi ve verimin artırılması, Tarımsal ürünlerde kendine yeterlilik düzeyinin yükseltilmesi, Tarımsal gelirlerin artırılarak süreklilik kazandırılması ve Kırsal kesimin kalkınmasıdır. Bu amaçlar doğrultusunda, tarım sektörünün ve çiftçilerimizin desteklenmesi önem arz ettiğinden, Bakanlığımız iç ve dış kaynaklı projeler ile üreticilerimiz desteklenmektedir.” Dedi.

Törene konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Kırsalında yaşamın üretim faaliyetlerinin sürdürülmesi, toplumsal refahın ve ekonominin canlanması açısından son derece önemlidir. Bu hedefe katkı sağlaması amacıyla, Tarım Bakanlığımızın uyguladığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında; bugün tamamı %100 hibe olacak şekilde, 8 adet Süt Sağım Makinesi, 6 adet Hamur Yoğurma Makinesi, 4 Adet Erişte Kesme Makinesi, 2 adet Tarhana Öğütücü, 5 adet Salça Yapma ve Meyve Sıkma Makinesi olmak üzere toplamda 25 adet makine ekipmanı bugün hak sahiplerine dağıtıyoruz. Projesinin hayata geçmesinde katkı sağlayan Tarım İl Müdürümüz ve Proje ekibine teşekkür ediyorum. Makina almaya hak kazanan siz değerli üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

 

 

 

 

 

Bu haber 9294 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<