TARİHİ BİNA ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLDİ?

Sinop’ta geçtiğimiz yıllarda başlatılan Meydan Projesi kapsamında boşaltılan, halk arasında askeri gazino olarak bilinen tarihi binanın uzun zamandır kapalı kalması halk arasında; “Çürümeye mi bırakıldı? Sorusunu akıllara getirdi.

TARİHİ BİNA ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLDİ?
29 Nisan 2024 - 16:38 - Güncelleme: 30 Nisan 2024 - 13:19
24 Nisan 2022 tarihinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan ve günümüze kadar tamamlanamayan projede kapsamında kullanıma kapatılan askeri gazinonun vatandaşlar biran önce halkın hizmetine uygun kullanılacak şekilde açılması talep edildi. İktidar yöneticileri tarafından yapılan bazı açıklamalarda, millet kıraathanesi veya genç ofis yapılacağı ifade edilmişti. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen tarihi bina kaderine terk edilmiş bir vaziyette duruyor. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın ise kente geldiği günden bu yana meydan projesinin akıbetiyle ilgili bir girişimde bulunmaması vatandaşların dikkatini çekti.
Sinoplu vatandaşlar duruma tepki gösterek,  Valisi Özarslan’a seslendi. Tarihi askeri gazinonun çürütülmeye bırakıldığını ileri süren vatandaşlar; “Sayın Valimiz kente geldiğinden bu yana proje hakkında ağzını bıçak açmadı. Kentin göbeğinde yer alan yapı çürümeye mi terk edildi? Yıllardır ne kapısı açıldı ne de camı. Sinop zaten rutubetli bir şehir bundan dolayı içerisini ne durumdadır acaba?”
“GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTİYORUZ”
Vali Özarslan’ı söz konusu tarihi yapı hakkında adım atmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye davet eden vatandaşlar; “Sayın valiyi göreve davet ediyoruz. Öğrenciler dünyayı öğrensinler diye okullarda model küre dağıttınız. Bir güzel de fotoğraf çekindiniz iyi güzel. Ancak Sinop’u gezmeye görmeye gelen yerli ve yabancı turistler de buradan döndükleri zaman Sinop’u dünyaya nasıl anlatacak? Bunun cevabını biz vatandaşlar olarak merak ediyoruz. Artık tamamlanamayan meydan projesi bitirilsin. Sayın valinin bu konuda bir açıklama yapması gerekir. Hangi aşamada veya ne durumdaysa halkı bilgilendirmesini istiyoruz. Askeri Gazino da aynı durumda. Ne olacağı yıllardır belli değil. Tarihi bina çürümeye mahkum edilmemeli. Gereğinin yapılmasını, vatandaşın kullanacağı bir şekilde hizmete açılmasını istiyoruz.” diye konuştu.


Bu haber 16115 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<