YETKİLİLERE SESLENDİ!

İYİ Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan, Seyit Bilal Kız Öğrenci Yurdunun durumunu daha öncede gündeme getirdiklerini belirterek, “Davayı yer sahibi kazandı. Şimdi ne yapacaksınız?” diye sordu.

YETKİLİLERE SESLENDİ!
27 Kasım 2023 - 13:20 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 15:54

Sinop'ta 'tapulu arazimiz’ diyerek kız öğrenci yurdunun yolunu kapatan ve sonrasında açılan davayı kazandığını söyleyen Adem Yalçın’ın geçtiğimiz günlerde söz konusu yurdun yolunu kapatmıştı. İYİ Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Şanlan ise, durumu sosyal medya hesabından gündeme taşıyarak yetkililere seslendi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, afaki fiyata gençlik spora satılan yurt binası ile ilgili geçmiş dönemde soru önergesi verdiklerini ve bu olayı defalarca yerel basında ve ulusal basında gündeme getirdiklerini ifade eden Şanlan; “Geçen haftalarda da asansör krizi ile ulusal gündemde uzun süre yer bulan meşhur yurt binası tekrar gündemimizde.” dedi.

“KAMUOYU ADINA MERAK EDİYORUZ”

İmalatından, inşaatına, ruhsatından, iskanına, satışından yoluna kadar her hali usulsüz olan yurt binasının bu seferde kaçak ve usulsüz yolu ile tekrar Sinop gündemini meşgul ettiğini savunan Şanlan, yetkililere seslenerek; “Yolu olmayan ve afaki fiyata ışık hızı ile devlete satılan ve devletin zarara uğratıldığı yurt satışını yapan, alım için onay veren dönemin gençlik spor İl müdürü hakkında, Alım komisyonunda imzası olan kurum yetkilileri ve olumlu görüş bildiren kurumlar hakkında, Satışın gerçekleşmesine ön ayak olan siyasiler hakkında ve Yurt teslim alındıktan sonra imalat hataları için satışı yapan firma sorumlu olmasına rağmen afaki fiyatlara başka bir firmaya tadilat yaptıran yetkililer hakkında hala bir soruşturma olup olmadığını Sinop Kamuoyu adına merak ediyoruz ve yetkililere tekrar soruyoruz.” dedi.

Öte yandan, Adem Yalçın’ın yolu kapatmasından sonra Seyit İbrahim Bilal Kız Yurdu’na giden Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, yer sahibi Yalçın ile görüşüp yolu açması için ikna etmiş, hafta başında konunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişlerdi.

Bu haber 7108 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<