SİNOPLU GAZETECİLERDEN, VALİ DR. ÖZARSLAN'A ZİYARET

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve yönetim kurulu üyeleri Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

SİNOPLU GAZETECİLERDEN, VALİ DR. ÖZARSLAN'A ZİYARET
21 Ağustos 2023 - 17:58 - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 - 14:55

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Sinop’ta görev yapan ulusal ve yerel gazete temsilcileri hazır bulunurken, Cemiyet Başkanı Demirel, Vali Dr. Özarslan’a, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü çalışmalar ve Sinop Basını ile ilgili bilgiler aktardı. Vali Dr. Özarslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyarete katılan tüm gazetecilerle tek tek tanıştı. Ayrıca Dr. Vali Özarslan, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerin eleştiri ve önerilerini dikkate alacağını işaret etti.

Bugün Sinop Valisi olarak göreve başladığı dördüncü gün olduğunu anımsatan Vali Dr. Özarslan gazetecilere yaptığı açıklamada; “Her vilayeti bir okul gibi düşünüyorum. Bende bu okulda bir öğrenciyim. Öğrencinin yaşadığı bir psikolojiye sahibim. Buradaki, okuldaki insanları, paydaşlarımızı tanıyıp onlardan ilimizle ilgili bilgiler alıp kendi tecrübemle bir araya getirerek ve bu okula ve güzel ilimize katkı vermek için büyük bir gayretle çalışma içerisindeyim. Her gün bir İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek brifingler alıyorum. Buradaki bilgilere göre de kendimize ilimize uygun, ilimizin de kaynaklarını, potansiyellerini değerlendirerek projeler hazırlayacağız. Basına şunun için çok önem veriyorum. Yasama, Yürütme ve Yargı organlarımız var. Kuvvetler ayrılığı şeklinde sistemimiz hukuki bir zeminde yürüyor. Bunu yanı sıra 4’üncü kuvvet olarak da mağlubunuz üzerine sizler varsınız. Yerel ve Ulusal basınımız var. Demokratik ve gelişme yönünden bütün dünyada basın her zaman toplumlara katkı vermiştir, yönetime katkı vermiştir. Şu anda da ben inanıyorum ki burada sizlerden sizlerin önerilerinizden, tenkitlerinizden, eleştirilerinizden karar verirken rasyonel doğru karalara ulaşma noktasında faydalanacağım. Bana vereceğiniz desteklerden dolayı, katkılardan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum. Tenkit ve eleştirme kültürünü bizim geliştirmemiz ve bundan katkı almamız yönünden burada bende sizden faydalanacağım diye düşünüyorum. Bugün 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak geldiğiniz için Cengiz Demirel’in şahsında ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Cemiyet üyelerine buradan selam ve sevgilerimi sunuyorum. Hepinize başarılar diliyorum sağ olun var olun.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bu haber 6117 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<