İZLEYİCİLERİ YAYINA KİLİTLEDİ!

Gazeteci Deniz Özen’in, hazırlayıp sunduğu Haber Saati Programında Sinop’a Kan Alma Merkezi ne zaman kurulacak?” sorusuna cevap Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’dan geldi.

İZLEYİCİLERİ YAYINA KİLİTLEDİ!
12 Eylül 2023 - 14:29 - Güncelleme: 13 Eylül 2023 - 10:38

Gazeteci Özen, kan alma merkezi için 28 Nisan 2023 tarihinde TOKİ yetkililerine bir dilekçe yazıldığını söz konusu yapının belediyeye dilekçe yazılarak sorulması gerektiğinin TOKİ yetkilileri tarafından yazılı olarak cevaplandığını aktardı.  Başkan Ayhan Haber Saati Programına telefon bağlantısı ile katılarak, meydan projesinin geçici kabulünün yapıldığını, henüz kesin kabulünün yapılmadığını işaret etti.

“BU MEYDAN OLMADI!”

Meydan Projesinde 40’ın üzerinde eksik bulduklarını söyleyen Başkan Ayhan, tam anlamıyla meydan tamamlanınca teslim alacaklarının altınız çizdi. Ayhan açıklamasında; “Toki kan alma merkezinin geçici kabulünü yaptıklarını söylemişler, kesin kabulünü yapmışlar mı? Toki geçici kabulü yaptıktan sonra bizde arkadaşlarla sahaya inerek incelemelerde bulunduk ve 40’ın üzerinde eksik bulduk. Bir kere sahada kullanılan küp taşların imalatı doğru olmadı. Damla sulama sistemlerinin hiçbiri yok, çiçeklendirme yok, meydanın Atatürk Caddesi, Doktor Ahmet Örs Caddesi yollarının ara sokakla olan bağlantısı sıcak asfaltla küp taş arası geçişlerin hiçbiri yapılmadı. Birçok yerlerde taşlarda kırılma var. Atatürk caddesinden aşağı inerken kenarda duran banklar bile düz değil aşağı doğru duruyor. Meydan projesine sıfırdan başlanması gerekiyor.  Bu geçici kabulle birlikte biz bu meydanları belediye olarak alırsak müteahhit diyecek ki burayı belediye devir aldı. Devir aldıktan sonra bu kent meydanını kullanırken bu deformasyon oldu. Kullanırken bu imalatlarda kırılmalar çatlamalar solmalar oldu diyecek. Bu sefer hükümlülük bizde olacak. Biz müteahhittin parasını alıp da yapmadığı işi niye belediye imkanlarıyla belediyenin parasıyla yapalım. Müteahhit geçici kabulü yapmış, projenin kesin kabulü yapılsın ondan sonra belediyeye teslim edilsin ondan sonra belediye gerekeni yapar zaten şu anda da temizliğini ve bakımını biz yapıyoruz. Bu meydan olmadı bu meydanın yukarıdan aşağı yeniden düzenlenecek kullanılabilir hale gelecek ondan sonra bize teslim edilecek.” diye konuştu.

Bu haber 19088 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<