"SİNOP'U SEVMEK SUÇ MU?" DEDİ, YOLU KAPATTI!

Sinop’ta çevre gönüllüsü olarak bilinen Karayolları’nda emekli Ali Alp, Uğur Mumcu Meydanı’nda bulunan toprağı kürekle yola attı.

"SİNOP'U SEVMEK SUÇ MU?" DEDİ, YOLU KAPATTI!
08 Ağustos 2023 - 13:41 - Güncelleme: 08 Ağustos 2023 - 17:44
Sinop’ta hayata geçirilen Kent Meydan Projesi’nin bakımsız ve düzensiz olduğunu kaydeden Alp, yetkililerin kapısına kadar gittiğini ancak hiç kimseye ulaşamadığını dile getirdi. Alp, inşaat toprağını kürek yardımıyla yola atmak durumunda kaldığını, ancak bu şekilde yetkililerin dikkatini çekebileceğini ve sesini duyurabileceğinin altını çizdi.

“SORUMLULUĞUMUZ”
Sinop'un turizm potansiyelini ve doğal güzelliklerini en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Ali Alp, "Uğur Mumcu Meydanı'nda binlerce fidan ve çiçek dikilmiş olmasına rağmen bakımsızlık ve düzensizlik hakim. Çimleri sulama sistemi yaptılar ancak hortumlar yerlerde terkedilmiş durumda. Sinop'un misafirperverliği, temizliği ve düzeni turistler üzerinde kötü bir etki bırakıyor. Sosyal medyada gelen olumsuz yorumlar da bunun en somut kanıtı. Sinop'u ziyaret eden misafirlerimizi daha güzel bir çevreyle karşılamak en büyük sorumluluğumuz." şeklinde konuştu.

 

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ”
Alp, konuşmasının devamında yetkililere de seslenerek; "Sinop'u sevmek suç değil, aksine bir övünç kaynağı olmalı. Memleketimizi, çevremizi ve doğayı korumak hepimizin sorumluluğu. Belediye başkanımızdan valimize kadar herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Onlara ulaşmaya çalıştım fakat ulaşamadım. Sinop'un güzelliklerini gelecek nesillere taşıyabilmek için hep birlikte çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bu haber 3911 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<