TAM 1881 PARÇA!

Sinop Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında 1881 kişi ile 1881 parça Atatürk yapbozu yaptı.

10 Kasım 2023 - 19:10 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 14:01

Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk’ün vefatının 85. Yıl dönümünde 1881 parça ile Atatürk yapbozu yapmak için Sabahattin Ali Kültür Merkezinde için bir araya geldi. Etkinlikte yapbozun parçaları teker teker yerine yerleştirildi. Ayrıca Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri tarafından "Atatürk'ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz." İşaret dili ile anlatıldı.

"SİNOP HALKINI DAVET EDİYORUZ"

Kent Konseyi Başkanı Fatma Ustacan burada yaptığı açıklamada; “Bu etkinliğin mimarı Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz. Kendileri 1881 parçadan oluşan Atatürk portresinin yapboz olarak hazırlattılar. Parçaların her biri 3 cm ile 4 cm. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen bütün Sinop halkını buraya davet ediyoruz, bekliyoruz. Çünkü bitene kadar biz burada olacağız. Arkasına imza, isim yazılacak. Yer kalırsa istediklerini yazabilirler. Mesela ben fikirler ölmez diye sığdırdım. Bittiğinde de Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ne bir hediyesi olarak asılacak.” Dedi.

“BİTTİĞİNDE SERGİLEYECEĞİZ”

Sinop Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Cansel Aydın yaptıkları etkinlik ile ilgili; “Yapbozumuz bittiğinde bir Atatürk fotoğrafı çıkacak en sonunda. Kent Konseyi olarak biz bu yapbozu saklayacağız. Zaten bu etkinliğin amacı da kalıcı bir şekilde etkinlik yapmaktı. Bittiğinde çerçevelettirip Kent Konseyi olarak saklayacağız. Şu an müzayede sergilenmesini planlıyoruz ama ilerleyen zamanlarda yer değişikliği düşünebiliriz. Bu yapbozumuz tamamlanana kadar 1881 kişi ile burada aynı yerimizde devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Bu haber 11395 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<