SİNOP'TA SU VERİMLİLİĞİ ANLATILIYOR

Sinop’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere Ulusal Su Verimliliği Seferberliği projesi anlatılıyor.

SİNOP'TA SU VERİMLİLİĞİ ANLATILIYOR
21 Ağustos 2023 - 11:15 - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 15:29

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde, Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Ulusal Su Verimliliği Seferberliği projesine ilişkin çalışmalar, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından köy köy gezilerek vatandaşlara anlatılıyor. İl Müdürlüğünün bu seferki durağı Lala ve Melikşah köyleri oldu. Burada köy sakinlerine, değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimin sağlanmasına ilişkin çözüm yolları anlatıldı.

Proje toplantısına; Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Müdür Yardımcısı Ahmet Tam, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yakup Yüzbaşı, Tarımsal Altyapı ve Arazi Edindirme Şube Müdür Vekili Samet Özyavuz, Teknik personel, Muhtarlar ve Çiftçiler katıldı.

Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem çiftçilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanmasına ilişkin çözüm yollarının önemine vurgu yaptı. Önlem; “ilimiz özellikle çeltik üretiminde önemli aktör su kaynaklarımızı planlı kullanarak gelecek nesillerimizin üretime devamını sağlamak zorundayız. Değerli çiftçilerimiz Bakanlığımızca desteklenen %50 sulama sistemleri desteklerinden yararlanarak ilimizin gelecekte su kaynaklarını en verimli kullanan bölge olmamız temennisi ile bol ve bereketli hasatlar dilerim.” dedi.

Toplantı üreticilerin soru ve taleplerinin değerlendirmesi ile sona erdi.

Bu haber 3753 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<