ORKAM-SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Samsun Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Erdem Avcı basın açıklamasında bulundu.

ORKAM-SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI
07 Eylül 2023 - 15:11 - Güncelleme: 08 Eylül 2023 - 00:42

Samsun Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Erdem Avcı, 05.04.2023 tarihinde gerçekleşen bir olaya ilişkin Tarım Orkam-Sen üyesi Alpaslan Yavuzcan’ın, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’nden, Ayancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne görevlendirilmesi hakkında basın açıklamasında bulundu.

Şube Başkanı Avcı yapmış olduğu basın açıklamasında; “Türkiye'nin dört bir yanında kamu kurumlarında çalışan emekçilere yönelik şiddet, mobbing ve haksız hukuksuz uygulamalar gün geçtikçe artmaktadır. Liyakatten uzak yöneticilerin hukuken temeli olmayan suçlamalar vasıtasıyla üyelerimize yönelik cezalar ve yaptırımlar uygulamayı normalleştirmeye çalıştırdıklarının farkındayız.

Hukuksuzluk yarışında “Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü” ve Sinop Valiliği’ de diğer kurumlardan geri kalmamış ve gerçekleştirdiği uygulamaya üyemiz Alpaslan Yavuzcan üzerinden bu düzende ben de varım demiştir.

05.04.2023 tarihinde gerçekleşen bir olaya ilişkin üyemiz Alpaslan Yavuzcan’ a 10.04.2023 tarihinde soruşturma açılmış, soruşturma sonucunda 17.07.2023 tarihinde üyemiz aklanmış ve cezaya gerek görülmemiştir. Buna rağmen aynı gün İl Müdürü Fatih Önlem’ in teklifi ve Vali Erol Karaömeroğlu’ nun 19.07.2023 tarihli olurlarıyla ceza almadığı disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’nden, Ayancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne görevlendirilmesi uygun görülmüştür.

Su ürünleri yetiştiriciliği konusunda İl Müdürlüğünde yüksek lisans yapmış olan tek Su Ürünleri Mühendisi olması sebebiyle hizmetine ihtiyaç duyulduğundan ilgili olur 19.07.2023 tarihinde onaylanmasına rağmen, kararın üyemize tebliği için 01.09.2023 tarihine kadar beklenilmiştir. Her ne kadar hizmetine ihtiyaç duyulsa da idarenin tutumu ne hukuku ne de kamu yararını gözetmemektedir.

Kurum içerisinde asli vazifesi iş barışını sağlamak olan idarenin benzer olaylar karşısında kişilere göre farklı tavırlar sergilemesi sorunların daha da büyümesine yol açmakta ve işleri içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. Şube Yürütme Kurulumuz olarak 01.08.2023 tarihinde İl Müdürüyle gerçekleştirdiğimiz görüşmede; yaptığı uygulamanın hukuksuz olduğu, üyemizin mahkeme kararıyla geri dönmesi halinde kamu zararı ortaya çıkacağı gibi konularda kendisini uyarmış ve sürecin takipçisi olacağımızı bildirmiştik.

İnsan onuruna yakışmayan mobbing uygulamasının ortadan kaldırılması için idareci ve yöneticilere caydırıcı cezaların verilmesi, bu uygulamalara karşı toplumsal duyarlılığın oluşturulması, torpil, iltimas ve yandaş mantığı ve anlayışı ile değil liyakatli kişilere bu sorumluluğun verilmesi için mücadelemiz sürecektir. Gelinen bu noktada ilgili hazırlıklarımızı tamamlayarak konuyu hukuka taşıyacağımız ve başta üyelerimiz olmak üzere tüm emekçilerinin haklarının savunulması hususunda gerekli tüm adımları atmaya, emek sömürüsü ve itibarsızlaştırma politikalarına karşı; emeği ve liyakati savunmaya Tarım Orkam-Sen olarak devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Bu haber 4701 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<