DEPODAN GÜN IŞIĞINA ÇIKTI

1927 yılında Sinop'un o günkü yöneticileri ve önde gelenlerince yaptırılan Atatürk büstü eski jandarma gazinosu olarak bilinen tarihi yapının önünde yerini aldı.

DEPODAN GÜN IŞIĞINA ÇIKTI
28 Eylül 2023 - 16:34 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 - 20:31

1927 yılında Sinop'un ileri gelenleri Atatürk'ü Sinop'a davet için girişim başlattılar. Bu girişimleri devam ederken kent içinde bir de büst olması gerektiği düşüncesi ortaya çıktı. Yaptırılan büst uzun yıllar şehir parkında yerini alırken sonraki yıllarda şehir parkına Atatürk heykeli yapılması gerekçesi ile kaldırıldı. Öte yandan kent meydanı düzenlemesi yapılırken de eski jandarma misafirhanesi olarak bilinen tarihi yapının önündeki büst de inşaatlar sırasında zarar görmesin diye geçtiğimiz yıl sökülmüş, kaidesi kalmıştı ve bir süredir bu durum eleştiri konusu oluyordu.

Edinilen bilgiye göre Jandarma Alay Komutanı Albay Ferhat Kur'an'ın girişimleri ile 1927 yılı yapımı büst uzun yıllardır durduğu kültür müdürlüğü deposundan çıkarılarak temizliği yapıldı ve kaide üzerine yerleştirildi. Kaide üzerindeki onarımların da Alay komutanlığınca yapıldığı öğrenildi.


Haber: Hakan Cinel

Bu haber 9931 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<