Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

YAZIyorum
[email protected]

ATATÜRK'ÜN KIZLARI

05 Eylül 2023 - 17:33 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:48

2023 CEV Avrupa Şampiyonu olan Kadın Voleybol Milli Takımımızı tüyleri diken diken eden Atatürklü anonsla karşılayan Türkiye Hava Kontrol Trafik Merkezi, “ Türkiye Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol takımımız, Türk Hava sahasına, vatanınıza hoş geldiniz. Tarifsiz özveriniz ve benzersiz başarınızla göğsümüzü bir kez daha kabarttınız. Atatürk’ün açtığı yolda Türk kadınının neler yapabildiğini bizlere bir kez daha gösterdiğiniz için sizlere müteşekkiriz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Türkiye Hava Kontrol Trafik Merkezi’nde çalışan Ankara Trafik Kontrolleri olarak sizleri saygıyla selamlıyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. “ ifadeleri kullanıldı.

 

​Neden Atatürk’ün kızları diyoruz? Böyle modern kadın voleybol takımı başka Müslüman toplumu çıkarabiliyor mu? 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, sadece siyasal Cumhuriyet rejimini değil, laik ilkelere dayalı, uygar ve çağdaş bir toplumun yaratılmasını da öngörüyordu. Atatürk’ün temel amacı, kadın ve erkeğin eşit olduğu çağdaş ve modern bir toplum yaratmaktı. Cumhuriyetin temel felsefesi ve Atatürk Devrimlerini, yıpratmak isteyenler son seçimler sonrası oldukça çoğalmış ve din adına saldırmaktaydılar ki; Bu koşullar altında kadın Voleybol Milli Takımımız çağdaş bir toplumun tartışılmaz simgesi olarak ortaya çıkmışlardır. Bu başarı Atatürk Cumhuriyetinin ürünüdür. 

​New York Times Gazetesi “ Türkiye kahramanlarını buldu” başlığı altındaki yazısının bir bölümünde; Erdoğan’ın son 20 senedir öncülük ettiği kamusal alanda İslam’ın rolünün arttırılması politikaları sıkıştığına dikkat çekilen haberde şu ifadeler kullanıldı: “Bir çok dindar Müslüman kadının yaptığı gibi saçlarını kapatmıyorlar ya da vücutlarını gizleyen kıyafetler giymiyorlar. Onun yerine standart şort kolsuz üst ve bazı spor dövmeleriyle görünüyorlar.” Yine Polonya maçından sonra Zehra Güneş’in kullandığı “ Türk kadınları olarak Atatürk’ün gösterdiği yola ışık tutarak yeni nesil için rol model olmaya çalışıyoruz.” İfadeleri… Yine çok sayıda nefret söyleminin hedefi olan Ebrar Karakurt’un Yeni Akit gazetesi tarafından “milli utanç” olarak anılması dikkat çekildi. 

​Kaptan Eda Erdem, olimpiyatlara Çin’i hezimeteuğrattıktan sonra Sözcü gazetesine Türk kadınının gücünü Atamızın sözüyle yanıtlamıştı…Başarılarından çok şortunun boyunu konuşanlara ; “Herkes her şeyi konuşuyor önemsemiyorum. Atatürk’ün Türk kadınının yerini işaret ettiği bir sözü var : “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” işte bu yüzden hepimiz yaşlısından gencine, tüm kadınlar layık olduğumuz yere, o hedefe ulaşmak için var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Bir şeyleri talep etmek, bize sunulması yerine onları hak ederek elde etmenin savaşını vermek zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ülkemizi gururlandırmaya ve güçlü kadını temsil etmeye devam edeceğim” demişti. 

​Daha önce pek çok kez kadınları hedefine alan AKP ye yakınlığıyla bilinen İlim ve Fikri Araştırmalar Merkezi Başkanı ihsan Şenocak Kadın Voleybol Millilerimizin kazandığı tarihi başarıyı da hazmedemedi. Kısaca “Bayrak bize ne için yaşayıp hangi gaye uğrunda öleceğimizi hatırlatır. LGBT cinin üzerinde olması şeref değil, zillettir.” Bunlara daha önce üniversiteler için “fuhuş yuvası” diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’ da çirkin söylemine devam etmiştir. Yandaş gazeteci Hacı Yakışıklı da Milli Voleybolcumuzu canlı yayında hedefe almış, yine eski Ankara belediye Başkanı malum kişi herkesi tebrik edip, bir sporcumuzu özellikle üstüne basa basa söylemiyle ayırması… insanları milletleri, dilleri, dinleri, cinsiyetleri ve cinsel eğilimleri üzerinden ötekileştirmek nefret suçudur. Bir sporcumuzu sesi çok çıkan bir azınlık tarafından yapılan saldırılar kesinlikle kabul edilemez. 

​Kadın Voleybol Milli Takımımızı, Atatürk’ün Kızlarını kutluyorum. Toplumumuza böylesi zaferi, tatma olanağını sundukları için sonsuz teşekkürler… Sağ olun genç kızlarımız Laik Cumhuriyetimize inançlarımızı tazelediniz. İnsanımız krizlerle, hayat pahalılığıyla boğuşurken umutlarımızı büyüttünüz. İyi ki varsınız teşekkürler Atatürk’ün Kızları…

Sevgi İle Kalın.

Bu yazı 3508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum