Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

YAZIyorum
[email protected]

"Birazdan Anlatacağım" S. Soylu

03 Haziran 2021 - 17:45

               İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk Tv’de Kübra Par’ın sunduğu programda gazeteciler Veyis Ateş, Mehmet Akif Ersoy, Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz’ın katılımlarıyla, organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker’in iddialarına yanıt verilmesi beklenen program Fatih Altaylı’nın tespitine döndü. Altaylı: “Bu program izleyicilerin beklentisini karşılamak için değil, Soylu’nun ittifak içi mesajlarını verebilmesi için istenmişti besbelli. AKP ve MHP genel merkezlerinde izlense yeterdi, boşuna milyonların izlemesine gerek yoktu!” Programa katılan beş gazeteci; Soylu’nun iddialara ve sorulara yanıt vermek yerine kendi ajandasıyla program akışını belirlemesine izin verdiler.
             Program sonrası Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Habertürk’ten çıktık… Programın yönetimi ve kurgusu kötüydü. Sorularımı imkan ısrarla sordum… Ancak, Soylu genellikle yanıt vermedi… Başka alanlara kaydı… Sorularımız bakidir. Böyle yapacağı ihtimal dahilindeydi. Göze aldık…” diyor. Konuya hakim olanlar biliyorlardı ki, Süleyman Demirel ekolünden gelen Soylu’nun yayın ortamında beş kişinin bulunmasından istifade ederek konuları(soruları) gürültüye boğacağını “top çevirerek” zamanı geçireceğini, her ne sorulursa kendi istediği yanıtları vereceğini. Zaten bol bol kendi propagandasını yapıp, bol bol demogoji yaptı. Beklenen sorular sorulmasına rağmen; “birazdan anlatacağım” diyerek, kaçarak, erteleyerek kendi söylemlerine yer vererek başardı.
            Program reklamlar çıkarıldığında 2,5 saati buldu. Program boyunca Sözcü Gazetesi yazarı ismail Saymaz 3 dakika 17 saniye, Merdan Yanardağ 2 dakika 38 saniye, Veyis Ateş 1 dakika 14 saniye, Mehmet Akif Ersoy 54 saniye… Toplamda 10 dakikayı bulmuyor. Artan zamanda bakan ne konuştu sorusunun cevabı; sorulan sorulara yanıt vermedi, o kadar zamanı yalnız başına yanıt veriyormuş gibi yaptı. Öte yandan sorulan bir soruya;” Milyonlarca insan Sedat Peker’in videolarını izliyor, ne diyorsunuz? Sorusuna yanıtının “Milyonlarca insan çocuk pornosu izliyor ya.” İfadesi tepki gördü.
            İsmail Saymaz’da yayın için; “Soylu yayına kalabalık maiyeti ve polis ordusuyla geldi. Önüne dosyaları ve notları yerleştirildi. Soylu, 15 dakikalık bir girizgah için fırsat istedi. Ancak bu, Soylu’nun Ahmet Davutoğlu ile hesaplaşmasına döndü. Peker’in iddialarına gelinmesi yönündeki bütün girişimlerimize rağmen Soylu, bildiğinden şaşmadı. Yaklaşık 45 dakika konuştu.” Köşe yazısında yer verdiği “Yanıtsız kalan sorular” başlığındaki soruları: “Peker, Külünk’ün ile ilgili işlme yapıldı mı?- Hürriyet baskınını Peker’den ‘rica’ eden AK Partili vekil kim?- Peker’in 10 bin dolar verdiği siyasetçi kim?- Peker’in AK Parti’ye destek mitinglerine neden hiç karşı çıkılmadı?- Peker, polis korumasını yurt dışına götürdü mü?- Kolombiya’da yakalanan 4.9 tonluk kokainin Türkiye ayağındaki Suriyeli şirket bağlantısı ne?- Dokunulmazlığı sürerken Soylu’yu savcılık nasıl soruşturacak?- Levent Gültekin ve Selçuk Özdağ’ın da aralarında olduğu saldırı zinciri neden engellenemdi?”
          O akşam belki de göreve geldiğinden bu yana konunun sınırlarını zorlayan bakanın dibine kadar battığı skandala rağmeni gazeteciler kamu adına hesap vermesini sağlayamadı. Modaratör Kübra Par yok gibiydi. Gazetecilere soru sormaları için zaman vermedi. Ara sıra gelen sorulara yanıt vermeyip kendini anlatan, mesaj veren bakana ses çıkarmayıp uyarmadı. Üç gündür Türkiye’nin konuşup beklediği Kolombia ve Venezuela’dan geldiği gelen uyuşturucuları, programın bitimine 4-5 dakika kala sordular. Soylu’nun cevabı da Gaziosmanpaşa’nın tarihi oldu.
           Üç saat boyunca, konu değiştirme, soruya soruyla karşılık verme taktiği uygulayan bakana müsaade eden gazetecilre, özellikle Saymaz ve Yanardağ gibi muhalif gazetecilere “En muhalif karşısında bile veremeyecek hesabım yoktur” görüntüsü çizdirdiler. Ez cümle; “Devletin bekası adına işlendiği söylenen suçların, hukuksuzluğun buluştuğu siyaset- mafya ilişkilerinin nereye varacağı, ülkemizin en temel meselesidir.” Program sonrası görüntüde hoş değildi. Karton toplayıcısına, eczanede maske-mesafe kavramına uyarak oturanlar ceza ayzan, sokağa çıkma yasağını ihlal eden kendi için tezahürat yapanlara ceza yazmayıp işlem yapılmıyorsa…?
Sevgi ile kalın
 

Bu yazı 528 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum