Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

YAZIyorum
[email protected]

HELAL ETMİYORUM

27 Mayıs 2021 - 17:34

               Cumhurbaşkanı; “Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, insanımız, çalışanımız olduysa hepsinden “helallik istiyoruz” ifadesini kullandı. Türk Dil Kurumu “helalleşmek” kelime anlamını; “Alışverişte veya ayrılma sırasında hakkını birbirlerine bağışlamak” diyor. Helallik; bir kişinin başkalarına söz, fiil ve eylemleriyle zarar vermesinin ardından oluşan hak ihlalinin affı için birbirlerine dünya hayatında haklarını helal etmeleridir… Ancak helallik istemek, çoğu zaman istismar da edilmekte. Helallik pişman olmak ve bir daha yapmamak anlamında özür dilemektir. Bir sonraki haksızlığı yapmak için geçmişte oluşan hataları silmek aracı değildir.
              Cumhurbaşkanının esnaftan ve çalışandan “helallik istemesinin” ardından twitterda #Helal etmiyorum etiketi birinci sırada yer aldı. Birçok kullanıcı “israf politikalarını” hatırlatırken siyasi liderler seçim vurgusu yaptı. Sanatçı Orhan Aydın: “Hiçbir sanat emekçisinin hakkını vermeyip tüm sanat yaratıcılarını ölüme terk ettiniz. Esnafı yokluğa, çaresizliğe, borç batağına ittiniz. Çiftçiyi bitirdiniz. Dağları, ormanları, dereleri talan ettiniz. Ülkeye değil kendinize yatırım yaptınız. #Helal etmiyorum.” Yine ortak bildirimlerde; beşli çeteye 18 yılda 220 milyar dolar verdi. Bu da yetmedi; Cengiz İnşaat’a 30 kez, Kolin İnşaat’a 36 kez, Kalyon Holding’e 19 kez, Limak İnşaat’a 19 kez vergi muafiyeti tanıdı. Esnafa gelince helallik istedi. Helal ediyor musunuz? #Helal Etmiyorum.”
              Siyasilerden Kemal Kılıçdaroğlu: “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! #Hemen Seçim.” Meral Akşener: “Sayın RT Erdoğan sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim.” Ahmet Davutoğlu: “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız!”
             Yine bir oda başkanı: “Bizim devletimizle helalleşmek gibi bir durum söz konusu değildir. Devletimize bize niye nakti yardım yapmadı diye hakkımızı helal etmek ya da haram etmek gibi bir şeyi dillendirmeye edebimiz ve aldığımız aile terbiyesi müsaade etmez. Yalnız devletimize değil ama siz yöneticilerimize bu süreçte yaptığınız adaletsizlikte dolayı hakkımı şahsım adına helal etmiyorum” diyor. Devamında da; “Yaptığınız köprülerden ücretini verip geçebilirsiniz ama sırat köprüsünden bizlerle helalleşmeden geçemeyeceksiniz” diyor.
             Son zamanlarda ülkemde öyle anlamsız işler yapıldı ki! Neler mi? Çiftçimiz alın terini 24 taksitle alırken, gazetelerde manşet olan Kürşat’ın 3 bin TL maaş alırken 3 milyonluk Porsche marka otomobili nasıl aldığı sorulmadı. Cumhurbaşkanı; “Bir genç kendini kalite, niteliklilik noktasında ispatlıyorsa iş bulur” demişti… Zehra Zümrüt Selçuk 39 bin 423 TL huzur hakkıyla “KARDEMİR AŞ’ye” yönetim kurulu üyesi olarak atanması doğru mu? Yine KPSS Türkiye birincisi Alparslan Uysal mülakatta 55 puan almış bu nedir? 9 yaşındaki çocuktan 900 TL ceza kesilirken, eski bakan Ruhsar Pekcan 100 TL lik dezenfektanı 175TL ye sattığı ortadayken tebri edildi… Bu zor günlerde işsiz, mecburi izinli vatandaş 50 TL günlükle hayatta kalma mücadelesi verirken, son bir yılda ülkemizde milyoner sayısı %35 artışla 332 bin 94 kişiyle çıkmış bunlar ortadayken helalleşme olur mu? Kim hakkını helal eder…
                Döneminizde iş verip kolladığınız 5’liler… Kamu kurumlarında yönetim kurulu üyelikleri vererek birkaç yerden(5) maaş almalarını sağladıklarınızın yaşadığı hayata bakın… Çaresizlik içinde kıvranan, her gün eşten, dosttan, akrabadan borç isteyen yaşamaya çalışanlara bakın… Politikalarınız, duyarsızlıklarınız, aldığınız kararlarla oluşan maduriyetlerin hesabı verilmeli… Helallik istemekle kapatılamaz. Ben mi? Ben de hakkımı helal etmiyorum!
 

Bu yazı 555 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum