Tufan BİLGİLİ

Tufan BİLGİLİ

Sokağın Nabzı
[email protected]

UTANILACAK YAZI

01 Şubat 2022 - 12:20



Yetkililer(!) “Meydan Projesini” inceliyor!

Yirmi yılı aşkın süredir yazıyorum. Gördüklerimi, doğru bildiklerimi, duyup araştırdıklarımı dedikodu yapmadan, açıkça herkesin görüp anlayabileceğini umduğum şekilde dillendirip yazıyorum. Bu yazılarımın hiçbiri bireysel çıkar için ya da birine yarar sağlamak için yazılmış yazılar değildir. Hemen tümü toplum için, çevre için, haksızlığa uğramış ezilenler için yazılmış yazılardı. Bu tavrım yüzünden yazdıklarım ile ilgili olarak çıkar sağlamadığım bir yana birçok da düşman(!) kazandım.
Yazarken doğal olarak çoğunlukla kıyıda kenarda kalmış, herkesin değinmediği ya da çoğunluktan farklı düşündüğüm meseleleri yazmaya, kamunun dikkatini bir de o yöne yöneltmesine çabalıyorum.
Ancak son günlerde yapımı süren Meydan Projesi ile ilgili gerek benim, gerek çevremin itirazları ile ilgili birden çok yazı yazmak beni utandırır hale geldi.
Siz de “madem öyle, yazmayın” diyebilirsiniz.
Ancak durum o kadar basit değil!
***
Ülkede olduğu gibi ilimizde de trafik yakıcı sorun. Yürünecek kaldırım, gidecek yol, araba park edecek alan yok!
Bu arada siz de bir meydan yapacaksınız. Zemini de oto-park yapmak için aramakla bulunmayacak kadar kıymetli yer olacak. Ancak bunu değerlendirmeyeceksiniz. Tamam; projelendirirken buranın altını değerlendirmeyi akıl edemediniz. Sonradan birileri hatırlattı…
Na’parsınız?
Teşekkür eder. Projeyi değiştirir, orayı hayata geçirir, hem bir problemi kısmen de olsa çözer ve kamuya sınırsız gelir getiren bir kapı açarsınız, değil mi?
Ancak bizimkiler(!) kıpırdamıyor! Bu bulunmaz nimeti gördüklerine dair hiçbir ipucu vermiyorlar.
Korkumuz…İstanbul’da en verimli havaalanını, Atatürk Hava Alanı’nın kapatıp üzerine milyarlar verip kullanılmayan İstanbul Hava Alanı yaptıkları gibi burayı da GÖMECEKLER!
Yerelde, kısa süre önce benzer “cinayeti” şehir merkezinde şimdiki “Sağlık Merkezi” inşaatında da yapmışlardı. Biz “ şehir merkezindeki çok önemli tarihi kalıtın bulunduğu o bir avuç yerin altı oto-park yeşil alan olarak bırakılmasını, sağlık merkezi için kentin başka yerine yapılmasını önerdik. Ama nafile!
Hem Antik tarihi eseri gömdüler, hem de kentin yüreğine en yüksek binayı diktiler.
Yani bunların böyle açık, basit yararlı bir işin tam tersini yapma becerisini göstermelerinden korkuyoruz.
O nedenle biz bu kadar açık, bilinen bir konu hakkında birden çok yazı yazmaya bir utanırken, onlar…

 

Bu yazı 605 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum