Cengizhan ERSOY

Cengizhan ERSOY

PENCEREMDEN
[email protected]

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ

18 Mart 2024 - 10:58

Anadolu, tarihin ötesinden bugüne kadar istilacılarını bağışlamamıştır. 109 yıl önce de öyle oldu bundan sonra da teşebbüs edenler karşısında öyle olacaktır. Çanakkale savaşları; genelde 03 Kasım 1914'de ilk bombardımanla başlayıp deniz ve kara savaşları ile İngilizlerin en son Seddülbahir'den çekilip gittikleri gün olan 09 Ocak 1916 tarihine kadar devam etmiştir.
Asıl hedefi Osmanlı İmparatorluğunun başkenti İstanbul'u ve nihayette tümüyle ülkemizi, Anadolu’yu ele geçirmek üzere dönemin olağanüstü gücüyle Gelibolu ve Çanakkale Boğazına saldıran Emperyalistler gereken dersi almışlardır. Bu savaşta, Anadolu’nun her köşesinden büyük ölçüde binlerce insan kaybımız vardır. Bilinen kayıtlara göre sadece İlimiz Sinop'tan 1488 şehit verilmiştir. Çanakkale Türkiye Cumhuriyetinin önsözüdür, geçilmez.
Tüm şehitlerimizi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene...( FOTOĞRAF: Çanakkale Şahindere Şehitliğinden - Cengizhan Ersoy )

Bu yazı 387 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum