Mustafa Uğurlu

Mustafa Uğurlu

Dönüş
[email protected]

AMAZON RÜYASI SİNOPE VE EGİTİMCİ YAZAR TUFAN BİLGİLİ

12 Haziran 2023 - 17:44



Sayın Tufan Bilgili hocamın, daha önce yayınladığı 1960’lar Sinop ve çocuk kitabını okurken o harika üslubuyla beni çocukluğuma geri döndürmüş, eski günleri yad ederek unuttuğum hatıralarımı canlandırmıştı.
Seher isimli romanında; Öğretmen okulunda öğrenci Seherin yasadığı duygu durumunu öyle güzel kaleme almıştı ki insan bir an Seher ölüme gitmeden önce yaşadıklarını kendisi mi kaleme almış acaba diye düşünmeden edemiyor. Seher’in duygularını öylesine içten aktarmıştı ki kendimi olayların içinde hissetmiştim.
Şimdi de Amazon Rüyası Sinop’e kitabını bir solukta okudum. Mitoloji ve tarihi roman tadında kaleme almış. Öyle ki kitabı okurken sahneler gözümün önünde canlandı. Bir mitoloji ve tarih kitabının bu kadar akıcı ve sürükleyici olabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi.
Kitabın son sözünde Sinop’un Amazonlarla ilgili kültür mirasına sahip çıkılması gerektiğine ve turizm açısından da önemine ayrıca değinmiş. Umarım bu uyarısı dikkate alınır.
Tufan Hocam herkese nasip olmayan bir yazma yeteneğine sahip. Kitaplarını okurken Fakir Baykurt romanlarında ki sürükleyicilik ve kuvvetli tasvir yeteneği ne şahit oldum.
Kalemine ve emeğine sağlık.

Bu yazı 703 defa okunmuştur.