Mustafa Uğurlu

Mustafa Uğurlu

Dönüş
[email protected]

SOS

16 Haziran 2023 - 12:09 - Güncelleme: 21 Haziran 2023 - 12:43





SOS
SLOWER OLDER SMARTER (YAVAŞ YAŞLI AKILLI)
S.O.S sinyalini oluşturan mors kodu (···---···), iletiminin kolay ve anlaşılır olması nedeniyle seçilmiştir.[3] Bu harfler herhangi bir cümlenin kısaltması değildir ancak zamanla "Save Our Souls (ruhlarımızı kurtarın)" gibi çeşitli İngilizce folklorik anlamlar yüklenmiştir.
SOS sinyalinin diğer tüm karakterlerden ayrılan farkı; bekleme yapmadan, sanki tek bir karakter gibi peş peşe gönderilmesidir ki Mors Alfabesinde başka böyle bir yapıya rastlanılmaz. (Kaynak: vikipedia)
Franklin Templeton’dan okuduğum SOS’i kendi açımızdan ele alacağız. https://www.franklintempletonindia.com/blogs/slower-older-smarter-sos

Yaşlanan beden fiziksel olarak daha fazla hızlı hareket etmemize engel olur ve yavaşlarız. Bunun yanında hızlı aktiviteler yerini konfora terk eder. Ralli yapmak yerini ortamın keyfini çıkararak yavaş seyir etmeye bırakır.
Yaşlanmak yaş almaktır geçen her gün bir gün daha yaşlanırız. İhtiyarlık ise ruhsal bir olgudur. Örneğin yaşlanınca gözlerimiz zayıflar kulaklarımız daha az işitir ve güçten düşeriz vb. değişimler yaşarız. İhtiyarlık ise kendimizi hangi yaşta hissettiğimize bağlıdır. Beden buna izin vermese de ihtiyarlamadan yaşlanmak mümkündür. Bu nedenle halk arasında da gönlü genç, ruhu genç gibi betimlemelerle karşılaşırız.
Yaşamımız zamanla keskin yanlarımızı törpüler.
Eski aceleci tavırlarımız yerini daha yavaş, daha sakin olmaya bırakır. Artık daha kapsamlı düşünerek hareket etmeye başlarız. Yaşam yaşlanma ile birlikte edindiğimiz tecrübelerinde katkısıyla bizi daha akıllıca hareket etme yetisi kazandırır.
 

Bu yazı 2891 defa okunmuştur.