Salih Koç

Salih Koç

Her Telden
[email protected]

YAZMAK

20 Aralık 2023 - 15:44 - Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 15:21

Geçen hafta okumak üzerine bir sohbetimiz olmuştu. Okuma sayısına baktığımda Sinop ölçeği ve okunacak bunca yazı göz önüne alındığında tatmin edici bir sayıya ulaştığımızı düşünüyorum.
Bu hafta da ‘’yazmak’’ konu başlığı ile bir şeyleri dile getirmek istiyorum. Bu yazıyı kafamda tasarladığımda Antalya’da idim. Merzifon’da dünyaya gelen ve Hukuk Fakültesini bitirip yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra (dönemin asi savcısı) Berin Taşan Sinop Cezaevi Savcılığına atanır. Daha öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde şiirleri yayınlanır. Sinop Cezaevi Savcısı iken kaleme aldığı ‘’İçerideki Adam’’ oyununu hükümlüler tarafından sahnelenir. Senarist bir savcı, oyuncular ise o cezaevinin mahkûmları… Tabi bu malum çevrelerce yadırganır.
Bunları nereden mi biliyorum? Antalya’da yaşayan ve Berin Taşan’ın yeğeni ressam, şair, yazar Alp Altundal’dan öğrendim. Sağ olsun bizleri evine davet etti. Aslen kendisi de bir Sinoplu olan ve Antalya’da yaşayan yazar Seda Atalay bu davete aracılık etti. Söz döndü dolaştı,  Savcı Berin Taşan’a geldi. Alp Altundal dayısının şiirlerinden birkaçını ezbere okumaya başladı. Böylece dayı yeğen tutkusu da ortaya çıkmış oldu.  Dayısı ile ilgili yaşanmış anılarından da söz ederek bizleri yıllar öncesine taşıdı.
Önümüzdeki yerel seçimlerde seçilecek yeni başkan, zamanın yöneticileri ile ters düşme pahasına Sinop için önemli işler yapmış ve toplum vicdanında yer bulmuş Berin Taşan için ‘’neler yapılabilir ki’’ diye düşünürken; Sinop için çok önemli bir değer olan söz yazarı Levent Bektaş’ı yitirdiğimiz öğrendik. ‘’Sağlığında yeterli değeri verebildik mi?’’ sorusunu bir kenara bırakıp, şimdi eylem zamanı deyip, bu iki değerimizi ölümsüzleştirecek yerel düzeyde bir öneri ve öneriler sunabilecek ve yaşama geçirebilecek Belediye Başkan adayımız olacak mı?
Sanırım günün kültürel anlamda dile getirilmesi gereken konulardan birinin de bu olabileceğini düşünüyorum. Biz uzaktan görüp böyle düşünüyoruz. Siz, yerelde (Sinop’ta) yaşayanlar bu önerimize katılır veya eklemeler yapar mısınız? Sevgiyle kalınız…

 

Bu yazı 1954 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum