Salih Koç

Salih Koç

Her Telden
[email protected]

SİZ NE DERSİNİZ?

10 Ekim 2021 - 15:53

Sanırım son Erbakan Hükümetinin ülkemizi yönettiği yıllardı. Türkeli’ne tayinim çıkalı beş yılı aşkın bir zaman olmuştu. İlk yıllarda binecek kadar bir arabam olduğundan toplu taşıma araçları kullanmıyordum. 1994 yılında arabamı bir arkadaşıma vermiş, o da kaza yapınca uzun yıllar arabasız kalmıştım. Yine böyle toplu taşıma araçları ile Sinop’tan Türkeli’ne yolculuk yaptığımız yılların, sanırım Eylül aylarından biriydi. Yolculuğumuz esnasında bindiğimiz ticari vasıta şoförü arkadaki siyasi tartışmaların uzaması ve tatsızlık derecesine varmadan arabasını sağa çekti ve durdu. El frenini çekip, oturduğu şoför koltuğundan geriye dönerek:
‘’Beyler, siz neyin kavgasını yapıyorsunuz. Ben otuz yıldır her hükümet kurulup güven oyu aldığında bir teneke sıvı yağı alırım ve fiyatını bir kenara yazarım. O hükümet yıkıldığında aynı yağdan bir teneke daha alırım. Az daha unutuyordum. Bir de arabama yakıt alır onu da bir kenara not ederim. Aradaki fark benim için göstergedir. Mesele bu kadar basittir. Siz burada (kusura bakmayın) havanda su dövüyorsunuz. Ben vatandaşım, benim hükümetleri değerlendirme kriterim budur.’’ Dedi arabasını çalıştırdı ve de tartışmayı bitirdi…
O yıllarda ‘’Ben seçim öncesi zam yapacak adar enayi değilim’’ mealinde sözler sarf eden siyasileri benim kadar sizler de hatırlarsınız.
Mevcut hükümet neredeyse her seçimde iki kişiden birinin oyunu alarak on dokuz yıldır ülkeyi yönetmeye devam ediyor. Son on yıldır, hele ki son iki yıldır (cowit-19 nedeniyle de olsa) tüm olumsuzluklara rağmen halen gücünden çok şey de yitirdiği söylenemez. Her ne kadar anketler bir miktar kayıp olduğunu belirten açıklamalar yapsalar da halen bir güç olarak karşımızda durmaktadırlar.
Benim bildiğim mevcut bu hükümete gelinceye kadar hayat pahalılığı, yönetimsel yanlışlar, eğitimdeki kötü gidiş, adalete olan toplumsal güvensizlik, geçmediğin yola, uçmadığın havaalanına (garanti adı altında) ödediğin para, bir zamanlar bizim olan birçok banka, marka… mevcut hükümetleri girdiği seçimlerde yerle bir ederken, ne oluyor da bu hükümet gücünden çok bir şey kaybetmiyor. Hele şu son yangınlar var ya… Çok canımız yandı. Yangınlara ilk müdahalede geç kalındığına dair toplumda bir kanaat oluştuğunu düşünenlerdenim bu arada…
Sosyal medyada çok değişik yorumlar yapılsa da hükümet kanadının yaptığı açıklamalara halkın büyük çoğunluğunun ikna olduğunu görmekteyiz.
Şimdi asıl soru şu:
 Mevcut hükümet nasıl bir dil kullanıyor da halkı ikna ediyor. Bunun tam tersi muhalefet nasıl bir dil kullanıyor da halkı ikna etmekte zorlanıyor… Rahmetli dedem bu gibi durumlarda:
‘’Hiçbir şey bilmezsen, komşuya bak!’’ derdi…
Yangınlar dahil her türlü tedbirin alındığı güzel bir gelecek dileklerimle…
Esen kalınız…
                                                                                                          Salih KOÇ 
                                                                                                 
[email protected]

 

Bu yazı 1088 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum