Çetin TEK

Çetin TEK

BENİM KALEMİMDEN
[email protected]

ATATÜRK'Ü TANIMAK VE ANLAMAK

20 Mayıs 2021 - 17:08

Bazı insanlar vardır milletin kalbinde ölümsüzdür. Sadece bedenleri toprak altındadır. Fakat  fikirlerini hiç kimse yok sayamaz ve yok edemez.  ABD Başkanı Franklin ROOSEVELT aynen şöyle der;  Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın' ki,o büyük dahi çağımızda Türk Milletine nasip olmuştur. İşte  o büyük  isim Türk Ulusunun göz bebeği, savaşlarla yorgun düşmüş bir ulusun umut ışığı olmuş, ayrıca Türk Milletine   Cumhuriyet hediye etmiş büyük kişilik  Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ne yazık ki  Türkiye'deki siyasi zeminin vermiş olduğu rahatlıktan dolayı Atatürk  kendi kurmuş olduğu cumhuriyette  acımasızca eleştiriliyor. Bu hakaret kampanyası  Ailesine kadar uzanan çirkin ve aslı olmayan çamur atmalar utanç verici duruma gelmiştir. Ülkemizde o kadar çok eleştirilecek konu olmasına rağmen ısrarla eleştiri hedefine Atatürk'ü  koyanlar kendilerine rant kapısı olarak görenlerdir. Mustafa Kemal Atatürk'ü eleştiri yağmuruna tutan insanların    gerçekleri görmemekle ısrar etmesi ve olayları çarpıtarak kendilerini  Atatürk  üzerinden gündemde tutma ve prim yapma çabaları Atatürk'e yapılan  büyük bir  hakarettir.  Kurtuluş savaşını keşke yunan kazansaydı deme cesaretini gösterebilen kendini bilmez insanlar Şehitlerimizin Aziz Ruhlarını incittikleri gibi   hem Atatürk'e  hemde  Türkiye Cumhuriyetine karşı suç işlemişlerdir.  Demokrasilerde ve hukuk devletinde bu çirkin söylemlerin karşılığı hukukun vereceği ceza olmalıdır. Atatürk'ün bazı yerlerden isminin kaldırılmasının çokta önemli olmadığı, yapılan  sadece tabela üzerinde değişen bir isim olarak  kalacağı,  Fakat Atatürk sevgisini değiştirebilecek Dünyada hiç bir gücün olmadığının ve zamanı geldiğinde Atatürk'ün  itibarının tekrar  iade edileceğinin her kez tarafından  çok iyi  bilinmelidir. Modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün saygınlığını rencide eden kişiler için düzenlenecek  çok sert  bir kanunla  manevi kişiliğinin korunması artık kaçınılmaz olmuştur.  
Atatürk'ü eleştirmeyi endüstri haline getirenler şunu iyi bilmeli'ki bu gün fikirlerini rahatlıkla söyleme özgürlüğüne sahipse Atatürk ve Kurmuş olduğu cumhuriyete borçludur. Atatürk'ün  Türk Milletine vermiş olduğu geniş  haklar ve özgürlükler  bugün çoğu ülkelerde  dahi  Yok. Atatürk'ün yapmış olduğu devrimlerden  en önemlisi kadınlarımıza verilen  haklardır. Kadın ve erkek eşittir diyerek o dönemde çoğu ülkelerde olmayan  kadınlarımıza siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı vererek dünyaya'ya  öncülük yapmıştır.  Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde, göklerde yükselmeye layıksın diyerek erkek ve kadın eşitliğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca, Atatürk kadınlarını eğitmeyen bir toplumun yükselemeyeceğini söylemiştir.  Günümüzde Bazı ülkelerde   kadınlara daha yeni  ehliyet alma ve araba kullanma hakkı verilmiş  olmasına rağmen, 25 Şubat 1936 Yılında ilk defa motorlu uçakla uçan  Sabiha GÖKÇEN Türkiye'nin ilk kadın pilotu unvanı kazanmakla beraber   dünyanında   ilk kadın savaş pilotu olarak  ismini   dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır. 
Mustafa Kemal Atatürk demek Ne Mutlu  Türküm demektir. Atatürk, bağımsızlık, özgürlük, çağdaşlıktır, medeniyet, cesaret, sanat ve bilimdir. Atatürk, kahramanlık, Eşitlik, barış, teknoloji, yenilikçi, zafer ve özlem demektir.   Diğer taraftan, özgürlük ve   aydınlık bir geleceğe ışık tutmaktır.  O bir  tartışmasız  dünya lideridir.Yapmış olduğu devrimlerle tüm dünyaya örnek olmuş büyük kişiliktir. Umutsuzluğa kapılan devletlere devrimleriyle umut olmuştur. Aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk bir yaşam biçimidir. Atatürk aynı zamanda, dünyada barışın simgesidir. Sömürgeciliğe karşı çıkarak bu yolda savaşan dünyada tek liderdir. Hiç bir şekilde dil, din ve ırk ayrımı göstermeyerek tüm dünyaya örnek olmuştur. İnsan haklarına sonuna kadar saygı gösteren eşsiz bir kişidir. Benim manevi  mirasım bilim  ve akıldır diyerek bir ülkenin kalkınmasını bu şekilde tarif etmiştir.
Atatürk'ü kötülemek ve karalamak isteyenler asla emellerine ulaşamayacaklardır. Yıllarca Atatürk'e yapılmayan saygısızlık kalmadı. Her yolu denedikleri halde bir türlü Atatürk sevgisinin önüne geçemediler. Atatürk'ün heykellerini parçaladılar, hakarette bulundular, resimlerini yırttılar, asılsız haberler yaparak itibarsızlaşma ya çalıştılar fakat yinede başaramadılar.  Bundan sonrada asla başaramayacaklar. Çünkü Atatürk'ü seven ve onun devrimlerine sahip çıkan çok güçlü bir Türk Milleti var karşılarında. Dünyanın hiç bir ülkesinde kendi liderine ve kurucusuna ağır sözlerde ve hakaretlerde bulunarak onu küçük düşürmeye çalışan hiç kimse yoktur.  Bu hakaretler hiç kimseye bir  fayda getirmez, getirmediğini de hep beraber yaşayarak gördük.   Atatürk'e yapılan bu saygısızlıklara rağmen Atatürk sevgisi her geçen gün çığ gibi  büyüyerek devam etmektedir.                
Tüm dünyanın taktir ettiği ve saygı duyduğu Mustafa Kemal Atatürk'ün   Dünyanın her köşesinde heykelleri dikili olduğu gibi  fikirlerinden yararlanılan bir dehadır.  Kurduğu Cumhuriyette ihanetlerin hedefi haline gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk  sevgisini hiç kimse engellemeye gücü yetmeyecektir. O her zaman Türkiye'nin büyük komutanı ve lideri olarak Türkiye Cumhuriyetinin en tepesinde olacaktır. ATATÜRK'Ü TANIMAK VE ANLAMAK ise her Türkün görevidir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun.  Ne Mutlu Türküm diyene.
 

Bu yazı 494 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum