Çetin TEK

Çetin TEK

BENİM KALEMİMDEN
[email protected]

HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR

23 Ocak 2023 - 12:09

İnsan olarak her konuda ve her şeyde çok acele ederek her işimizin hemen görülmesini isteriz. Bir de   hayattan isteklerimiz veya taleplerimiz hiç bir zaman bitmez. Fakat, hayat insanın  her istediğini  ve her dilediğini hemen vermiyor. İnsanın hayattan beklentilerini alabilmesi için önce çalışması ve mücadele etmesi  lazım.  Bazen çalışma ve mücadele etmekte  dileklerimiz ve hedeflerimize ulaşmamıza yeterli olmuyor. Demek ki her şeyin bir zamanı var ve zamanı gelmeyince hiç bir şey gerçekleşmiyor. Esasen insan yaşamı için çok önem arz eden sabretme kavramını öğrenmemiz lazım. Yaptığımız işte acele ederek kendimizi üzmek yerine,  sabrederek olayların gelişmesini beklemek belki de bizleri mutlu edecek bir sonuç almamıza yardımcı olacaktır. Yaşantımızın bazı evrelerinde  zaman zaman karamsarlığa düştüğümüz anlar mutlaka olmuştur. Yaşamın insanı nereye sürükleyeceğini bilmek veya tahmin etmek neredeyse imkansızdır.  Hayatta insan olumlu bir durumla karşılaşacağı gibi, bazende insanın  hiç istemediği bir durumla da karşı karşıya kalabilir. Bu da hayatın bizlere arasıra taktığı  çelmeden ibarettir. Önemli olan burada karamsarlığa boyun eğmemek  ve teslim olmamaktır. 
Her insanın hayattan nasıl bir  beklentisi varsa yaşamak ve gelecek içinde mutlaka hedefleri olmalıdır. Bir insan yaptığı işten başarı bekliyorsa önce bir plana ihtiyaç vardır. Yapılan plana, prensiplere  ve inançlara  sadık kalınarak gelecek için çizmiş olduğumuz çizgiden hiç bir şekilde  ödün vermediğimiz müddetçe  hedefe ulaşmak  hem kolay olacak hemde peşinden başarı gelecektir. İnsanlarda hedef belirleme her zaman küçük yaşlarda başlar ve o hedefi yakalamak için bir mücadele içine girerler. Bir gerçek varki insanın kafasındaki belirlemiş olduğu  her hedefi tuturmak her zaman  mümkün olmuyor. Hayat  devam ettiğine göre bu durumda insanın başka hedeflere yönelmesi daha mantıklı bir tutum olacaktır. Hayata küsmek ve mücadeleyi bırakarak bir kenara çekilmek kişinin zayıflığını  ve korkaklığını göstermektedir. Halbuki hayat hem cesurları hemde mücadele eden insanları  sever. Bugün kaybettiğini yarın mücadele ederek kazanılacağını her zaman iyi  bilinmesi lazım. Hayat insanın elinden aldığını bir gün mutlaka geri  verecektir. Yeterki hayata bakış açısı cesur ve yürekli olsun. Bunları yaparken de insanın belirli bir zamana ve süreye ihtiyacı vardır. Her şeyin bir zamanı olduğuna göre sabretmek, beklemek ve mücadeleyi bırakmamak  insan açısından en mantıklı yoldur.  
İnsan olarak hepimiz mutlaka   hayal  dünyasına ara sıra olsada bir  yolculuk yaparız.  Bu seyahat esnasında bazılarımız zengin olmayı, bazılarımız araba sahibi,  bazılarımız ise bir işim olsa  hayalini kurarız. İnsan olarak  isteklerimizi  yerine getirebilecek güce her zaman sahibiz.  Fakat,  dileklerimizin  yerine gelmesi için bir zamana ihtiyaç vardır. Bu süre zarfında bize verilen zamanı iyi kullandığımızda hayal ettiğimiz ve arzuladığımızı isteklerimizi   hayat bize mutlaka verecektir. Başarıyı yakalamak istiyorsak her zaman  doğru işin peşinden gitmek gerekir.  Eğer olmayacak bir işin peşinden  koşarsak hayat bizi yarı yolda bırakır  ve hayatın acımasız  tokatını böylece yemiş oluruz. Yapmak  istediğimiz işlerde sonuca varmak,  hedefi tuturmak ve  başarmak dürüstlük kuralının bir gereğidir.  Dürüstlüğü her zaman ön planda tutuğmuzda insanın hayatta  başaramayacağı hiç bir iş olamaz. Eğer yapmak istediğimiz bir işin içine hile veya fesat karıştırırsak hem haram yemiş oluruz hemde kendimizi kandırırız. 
Bazı insanlar vardır konuştuğu kelimelerle hem insanı kırarlar hemde konuştuğunun nereye gittiğini  ve kimi üzeceğini bilmeden boş boş konuşurlar. Tabiki bunlar gereksiz bir konuşmadır ve sadece insanın vaktini çaldığı gibi  emeğinide  boşa harcamış olur. Konuşmak insanlar arasında anlaşmayı sağlayan bir araçtır. Esasen konuşmak  hem yetenek,  hem sanat  hemde beceri işidir.  Konuşma yeteneğini insan olarak iyi kullandığımızda her zaman bizlere büyük faydası olacaktır. Yalan konuşmak çok çirkin bir yetenektir. Hiç bir şekilde doğruluk payı olmayan bir olayı insanlara doğru gibi konuşarak kişileri yanıltma ve aldatma sanatıdır. Burada çıkar her zaman ön planda olmuştur. Kendi çıkarlarını korumak  veya bir çıkar  sağlamak  için insanların baş vurduğu bir konuşma türüdür. Bazen insanlar kortuklarında veya her hangi bir şeyden çekindiklerindede  yalan konuşmaya baş vurduklarıda görülmüştür. Doğruları konuşmak ise her zaman insanlara fayda getiren bir konuşma üslubudur. Bazı insan  vardır ne konuştuğunu çok iyi bilen, ağızından çıkan kelimeyi çok iyi kullanan, bazı insan  vardır  az ve öz konuşur,  bazı insan ise olaylar karşısında susukun kalır. Fakat hiç kimse  o kişinin olaylar karşısında  korktuğu için susukun olduğunu  sanmasın  konuşmak için  HER ŞEYİN BİR ZAMANI VARDIR.  Zamanı geldiğinde ise  susukun kalan insanda  mutlaka konuşacaktır.

Bu yazı 769 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum