Çetin TEK

Çetin TEK

BENİM KALEMİMDEN
[email protected]

İNSANLIK ADINA

14 Eylül 2021 - 18:26

Şunu hiç unutmamak lazım her şeyden önce hepimiz bir  insanız. Yaşadığımız sürece  insanlar mutlu olmak  ve güzel bir hayat sürmek ister. Türk toplumu  olarak birbirimize karşı  sevgi     ve saygı kuralları çerçevesinde insanlık adına  güzel duygular  besleyerek kardeşçe bir arada yaşamak toplum olarak daha  güçlü olmamızı sağlar. Fakat, yaşadığımız ortamlarda vicdanları ve kalpleri pas tutmuş insanlıkla hiç bir ilgisi kalmamış, sadece içlerinde insanlara  karşı  fesatlık besleyen kötü ruhlu kişilerinde olabileceğini unutmamak lazım.  Yapmak istedikleri şeytanı fikirlerini ve planlarını hayata geçirerek insanlara zarar vermekten ve  kötülük yapmaktan zevk duyarlar. Acıma duygusu  tamamen körelmiş ve her hareketleri yapmacık olan bu insanlar menfaat ve çıkarları söz konusu olduğunda en yakın arkadaşına dahi kötülük yapmaktan kaçınmazlar. Karakter yapısı zayıf olan bu insanları tanıdıktan sonra çevresinden  uzaklaşmak ise daha sonra yaşanacak  kötü olaylarda böylece önüne geçilmiş olacaktır. 
Bizlere hayat o kadar güzellikler vermiş ki bunların kıymetini bilmek  biz insanların en önemli görevi olmalıdır. Etrafımızı kirletmek yerine temiz tutmak.  Ormanlarımızda piknik yaptıktan sonra çöplerimizi  orada bırakarak doğamızı kirletmek değilde, çöplerimizi  alarak doğamızın temiz kalmasının  sağlamak. Elimizdeki çöp vasfı  niteliğinde olan her hangi bir şeyi sokağa atmak yerine en yakınımızdaki çöp kovasına  atarak sokaklarımızın temiz olmasına yardımcı olmak. Her hangi bir yerden aldığımız çekirdeği bir yere oturarak iç kısmını mideye,  kabuğunu ise bulunduğumuz yere atarak değilde bir poşetin  içine koyarak ortalığın temiz olmasını sağlamak. Yere  tükürerek mikrop saçmak yerine cebimizde olan bir kağıt mendile tükürmek medeniyetin ta kendisidir. Evlerde ve arabalarda yüksek sesle müzik çalarak insanları rahatsız edecek düzeyde değilde, sadece kendin dinleyecek şekilde sesini açmak etrafı rahatsız etmeyecektir. Araçlarda  gereksiz yere  korno çalınması hem  gürültü kirliliğine hemde kişilerin korkmasına  neden olacağından, gerekli olduğu yerlerde korna çalınması daha mantıklı olacaktır.      
Güzellikler varken insanlar neden kötülüğün peşinden koşmak ister. Şunu da iyi bilmek lazım hiç bir zaman kötülükle arkadaş olunmaz. İnsanlık adına dürüst olmak kişilerin güvenini kazandığı  gibi toplumda sevilen ve sayılan kişi olarak  ön plana çıkarlar. Dürüst kişilerde yalan konuşmak yoktur. Karakter bakımından güçlü insanlardır. Saygısını ve sevgisini topluma karşı hiç bir zaman kaybetmezler. 
İnsanlık adına, anne ve babaya karşı iyi davranarak onların gönüllerini almak her evladın yapması gereken en önemli görevdir.  Anne ve babaya saygı göstermek ve onların isteklerini yerine getirmek insanlık adına  mecburiyettir.  Aynı zamanda  onlara karşı  kötü  davranmak ve azarlamak  insanlık dışı  olduğu gibi günahlarında en büyüğüdür.  Bir evlat  anne ve babasının  duasını alırsa  o kişinin işlerinin rast gideceği gibi, birde cennet annenin ayakları altında olduğunu da unutmamak lazım.  Anne ve baba yaşamı boyunca çocuklarına karşı hep fedakarlık yapmıştır. Anne ve baba çocuklarına karşı asla kötülük düşünmezler. Çocuklarda anne ve babalarına karşı saygı ve sevgide kusur etmeyerek onların mutlu olmasını sağlamak için elinden geleni yapmalıdır. Anne ve baba bu dünyada tüm güzellikleri fazlası ile  hak eden en kutsal   varlıklardır. Ömrünü çocuklarına adayan onların  mutlu olması için elinden gelen her şeyi  yapan anne ve baba  yaşlandığı zaman fedakarlık yapma sırası ise insanlık adına çocuklarına gelmiştir. Yaşlılık sırasında evladın  anne ve babaya karşı iyi davranması Allah tarafından mutlaka ödüllendirilecektir.   
Savaşlar her zaman ölümcül ve yıkıcı olmuştur. Tahribatı çok yüksek olan aynı zamanda  hem insanlığa hemde çevremize büyük zararlar  veriyor. Çocuklar, yaşlılar ve kadınlar savaşın acımasızlığına kurban oluyorlar.  Anne ve babalar evlatsız, evlatlar ise  anne ve babasız kalıyor. Savaşın çirkin yüzü ise daha dünyayı tanımadan bombaların hedefi  haline gelen  kundaktaki küçük çocukların  ölümü insanlık adına utanç vericidir. Savaşın diğer olumsuz yüzü ise binlerce masum  insanın evlerinden ayrılmak zorunda kalışı ve yuvası   dağlan binlerce insanın yaşamış oldukları bu acı tablonun sorumlusu  ve sebebi sadece  savaşlardır. Savaş uğruna artık insanlar acı çekmesin ve  ölmesin.
 İNSANLIK ADINA yaşasın barış...

Bu yazı 892 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum