Çetin TEK

Çetin TEK

BENİM KALEMİMDEN
[email protected]

MİSAFİRİZ BU DÜNYADA

28 Ağustos 2023 - 12:48 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:47

Esasen hayat uzun  gibi görünsede   yıllar o kadar çabuk geçiyor ki   adeta su gibi akıp gidiyor. Tabiki bununla beraber  zamanda   insan ömründen çalıp getiriyor. Birde geride bıraktığımız  yıllar insan  üzerinde  derin izler bırakıyor.  Yaşanılmış bir hayatın içinde geride bırakmak zorunda kaldığımız  çocukluğumuzun  ve gençliğimizin unutulmaz izlerini taşıyan o muhteşem dönem   ömrümüzün sonuna kadar bizlerin benliğinde güzel bir anı olarak her zaman yaşayacaktır. Aldığımız nefesin bile emanet olduğu bu dünyada insanların birbirlerine yapmış olduğu kötülük ve huzur bozucu davranışların  kişilere hiç bir şey kazandırmayacağını çok  iyi bilmek lazım. Sevginin ve kardeşliğinde olduğu bu dünyada, kötülük ve düşmanlık duygusunu  yok ettiğimizde  insanlara huzur ve mutluluk  gelecektir.                                                                               Misafir olduğumuz bir dünyada kin ve nefretin kölesi olacağımıza, dostlukların ve güzelliklerin emrinde olmak insana büyük huzur verecektir. Kibir denen o kötü duyguya kapılan insanlar esasen kendileri  ile sürekli kavga ve  mücaadele  içinde olan kişilerdir. Kendilerini başkalarından  üstün görme hastalığına yakalanan bu kişiler  sürekli dikkat çekme telaşı içinde olurlar. Bu tarzdaki insanlar sadece kendilerini severler diğer insanlara ise hor davranarak küçümserler. Bu geçici dünyada kibirli olsan ne olurki, sonuçta azrail kapıyı çaldığında herkese eşit davranacaktır. 
Hayatta en güzel duygu insanların birbirlerini sevmesidir. Sevgi barışın sağlanmasında her zaman  en önemli  etkendir. Sevginin  olduğu her ortama barış hakim olmuştur. İnsanlar  birbirlerini kırmak yerine sevginin o inanılmaz gücünü kullandıklarında toplumsal barışada büyük katkı sağlamış olacaklardır.   İnsanlar her hangi bir konuda birbirleri ile  anlaşamadıklarında en etkili yol olan kavga etmeyi seçerler. Kavga ederek  sorunları çözme yoluna gitmek sonuçta hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Burada   sadece   kötülük kazanmış olur, insanoğluda kötülüğe hizmet etmiş olur.  Halbuki  İnsanlar   anlaşma yoluna giderek sorunları çözmeye çalışsa kazanan kardeşlik olacaktır.  
Yaşadığımız  bu  dünya da insanların  birbirlerine  vereceği en büyük   hediye dostluktur. Misafir  olduğumuz şu geçici dünyada rehberimiz dürstlük ve dostluk olmalıdır.  İnsan sosyal bir varlık olduğuna göre her insanın mutlaka bir arkadaş çevresi vardır. Dürüstlük bir hazineden çok daha kıymetli olduğuna göre, seçilecek arkadaşın güvenilir ve dürüstlüğüne dikkkat etmek çok önemlidir. İyi ve doğru  arkadaş seçimi yapmak  insanın geleceğini olumlu yönde etkileyecektir. Yanlış arkadaş seçimi  ise   insanın başına büyük belallar açacaktır. Yanlış  kişilerle arkadaş olursak yanlış yapmayı öğreniriz. İnsanlar kimlerle arkadaş olursa veya gezerse onlarla anılır. 
Kalp kırmak o kadar kolay ki ağızdan çıkan  bir kelime  yeterli olur. Doktarların dahi tedavi edemediği kalp kırıklığının onarılması ise bazen mümkün olmuyor, bazende uzun yıllar gerekiyor. İnsanın çok sevdiği bir kişi tarafından kalbinin kırılması ve ihanete uğraması asla af edilemez bir durumdur.  Belkide ölünceye kadar İnsanın yüreğinde hep  bir sızı ve acı olarak kalacaktır. Kalp kıran tarafından ne kadar pişman olduğunu dahi söylese artık eski dostluk olmayacağı kesindir. Tabiki af etmekte bir erdemliktir. Fakat, o kişiye karşı güven duygusu yok olduğu için ne kadar  af edilse bile  bir soğukluk meyda gelecektir. İnsanlar ağızından çıkacağı kelimeyi çok iyi seçerek tamiri mümkün olmayan kelimeleri kullanarak karşındakini  kırmak  veya inciltmek hiç kimseye bir yarar getirmeyeceği gibi, sadece  dargınlıkların meydana geleceği bir ortam yaratılmış olur.
Sevginin, mutluluğun ve huzurun olduğu bir dünyada yaşamak her insanın hakkı olduğu gibi,  üzüntülerin, ayrılıkların ve yoksullukların hiç bir şekilde yaşanmaması ise her insanın istekleri arasındadır. Hayat bazen malesef insanın istediği gibi  gitmiyor. Terslikler ve huzur bozucu olaylar peş peşe gelince insanın yaşam kalitesinide düşürüyor. Hayatta yaşayabileceğimiz  en zor anlardan bir tanesi olaylar  karşısında çaresiz kalınmasıdır.  Bir türlü sonuca gidememek ise   insan üzerinde büyük bir  baskı oluşturarak başarısız olma durumu ile karşı karşıya kalmaktır. İnsanoğlunun anlına ne yazılmışsa bu dünyada onu görecektir.  Önemli olan ise  yaşam boyu güzeliklerin olduğu, savaşın  olmadığı,  aynı zamanda  hiç kimse şiddete maruz kalmadan barış ve   huzur dolu bir yaşam MİSAFİR OLDUĞUMUZ BU DÜNYADA her insanın hakkı olmalıdır.

Bu yazı 5920 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum