Çetin TEK

Çetin TEK

BENİM KALEMİMDEN
[email protected]

SESSİZCE GEÇEN SENELER

17 Temmuz 2023 - 10:42 - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 - 12:26

Yıllar o kadar çabul geçiyor ki adeta su gibi akip gidiyor ve bizler bunun farkına bile varamıyoruz. Esasen geçen yılların yanında, ömrümüzden de  bir o kadar gidiyor. Bu yolculuğun sadece gidiş bileti var ve geriye  dönüş bileti asla olmayacak. Tabiki bu zaman içinde  yıllar bizden o kadar çok şey çaldı ki bir daha asla geri gelmeyecek ve yaşama imkanımız olmayacak, çocukluğumuzu ve gençliğimizi elimizden aldı. Geçmişte kalan yıllarımız içinde bazen güldüğümüz,  bazen acı çektiğimiz,  bazende  hüzünlendiğimiz zamanlar olmuştur. Yaşamak zorunda kaldığımız  geçmişin  acımasız izleri yanında,  yine geçmişin gülen yüzü anılar  not  nefterinin bir kenarında  mutlaka yazılı olacaktır. Zamanı ve saati durdurma imkanımız olmadığı için geçen her süre bizlerden çalındığı için,  geride bıraktığımız olumsuzlukları bir kenara koyarak geleceğimizi iyi yönde şekillendirmek bizleri  daha da mutlu edecektir. Geçmişi unutmak asla mümkün değildir. Orada acısıyla tatlısıyla yaşanmış bir ömür var. Geriye dönüp baktığımızda  yapılan hatalar ve daha sonra duyulan pişmanlıklar. İnsanın aklından geçen keşke eskilere tekrar gitme şansımız  olsa da  yapmış olduğumuz hataları düzeltme imkanını bulabilsek. Eğer  geçmişte yapılan hatalara fazla takılı kalırsak bu seferde geleceğimizi yok etmiş oluruz.  
Geçen yıllar  insanı o kadar  yıpratıyor ki,  bazen sağlımız bozuluyor, bazen mutluluğumuz, bazende hayat insanı yorarak  strese sokuyor. Üzüntüler ve hayal kırıklıkları adeta insanla  arkadaş oluyor. Gülümsemek insana mutluluk verir gibi görünsede, bazende gülmeyi unuttuğumuz zamanlar dahi olmuştur. İnsanın hayat hikayesi içinde yer alan geçmiş senelere ait sevinçlerimizi, kızgınlıklarımızı, tedirginliklerimizi ve öfkelerimizi  günümüze yansıtmamız bizlere hiç bir şey kazandırmayacaktır.  Yaşanılmış duygularımızı  orada bırakıp, şimdiki  hayatımızı en iyi şekilde değerlendirerek yaşam mücadelemize devam etmeliyiz. Geçmişin izlerini silmek tabiki  o kadar da kolay olmuyor. Geride bırakılan yıllar içinde çekilen bunca acılara ve zorluklara rağmen yaşama sevincini kaybetmeden ayakta kalmayı başararak günümüze kadar gelmek azmin bir zaferidir. Yaşanılmış olan ve geçmişimizi ilgilendiren güzel günlerimizi  sadece hayallerimizde canlandırarak kısa olsa da  o yıllara gidip yaşamak insanı biraz olsun mutlu edecektir. 
Geride bıraktığımız yılların içinde insanda en fazla iz bırakan ve  insan ömrünün içindeki en değerli hazinesi ise  çocukluk yıllarıdır.  Anılarımızın temiz sayfalarında  her zaman yer alacak alan ve hatırladığımızda bizlere büyük mutluluk veren  çocukluk yıllarımızı  unutmamız asla  mümkün değildir. Hiç bir fesatlık, hiç bir art niyetin olmadığı, sadece aklımız ve fikrimiz oyunda olan  kirlenmemiş tertemiz duygularımızla  yaşantımzın altın çağı olan asla unutamayacağımız  çocukluk  yıllarımız. İnsan güzel  olan her şeye mutlaka özlem  duyar. Bizlerde yaşamış olduğumuz  çocukluk yıllarımızı hep bir özlemle hatırlayıp kalbimizin ve ruhumuzun tertemiz sayfasında hep anı olarak yaşayacaktır. Maalesef zaman o kadar hızlı geçiyor ki  bizlerde yetişmek için var gücümüzle koşmak zorunda kalıyoruz. Hayat geçen zamanı bizlere hiç bir şekilde  hissetirmiyor. Birde bakmışız çocukluğumuz ve gençliğimiz bir daha geri dönmemek üzere bizleri terk ederek başka bir yaşantı içinde kendimizi bulmuş oluyoruz. Hayatta her şeyin bir sonu olduğu gibi, o muhteşem çocukluk ve gençlik yıllarımızında  sesizce sonu gelmiş oluyor. Fotoğraflar geçmiş zamanı bizlere geri getiren en önemli belgedir. Bir şeyler ararız eski fotoğrafların içinde. Elimize aldığımızda yılların bizleri nasıl değiştirdiğini o eski fotoğrafta görmemiz mümkündür. Bir fotoğrafa baktığımızda  hayatta olmayan insanları o fotoğraf karesinde gördüğümüzde içimizde bir burukluk ve acı hissetmemize neden olur. Geçmiş zamanın bizlerden aldıklarının acısını ve yokluğunu bir kez daha  yaşayarak eski fotoğraflara baktığımızda  hissederiz.  Maalesef artık geri gelmeyecek olan  eski yıllar sadece küçük bir kağıdın içine sıkıştırılmış bir fotoğraftan ibarettir. Sanki o hayatı hiç yaşamamış gibi bir hisse kapıldığımız anlar  dahi olmuştur. 
Zaman su gibi akıp gittiğine göre hayatta  bizlerden bir şeyler alıp getiriyor. Yılların mücadelesi ve yorgunluğu sonucunda insanoğlunun hissettiği bir gerçek varki bunu hiç birimiz kabullenmek istemeyiz. Nasıl çocuklu ve gençlik yıllarımız oldu ise maalesef yaşlılık yıllarımızda olacaktır. Her yaşın kendine has bir güzelliği olduğuna göre hangi yaşta olursak olalım yaşam enerjlslnl asla kaybetmeyelim. Hayat insanı hem yorgun düşürüyor hemde dış  görünümünden bir şeyler alıp getiriyor. Geçen yıllar  içinde çekilen acılar, kaybedilen değerler, yaşamış olduğumuz zorluklar  ve  bu duruma birde   yaşımızın ilerlediğini eklediğimizde   bir zamanlar simsiyah olan saçlarımızın beyazladığını üzülerek görmekteyiz.   Bunlar esasen hayatımızın  bir gerçeğidir.  Aynaya baktığımızda hayatın gerçek izlerini orada daha net bir şekilde  görmemiz mümkündür. SESİZCE GEÇEN SENELER ömrümüzden bir şeyler çalsada, yaşamak her zaman güzel bir duygudur.

Bu yazı 4612 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum