Çetin TEK

Çetin TEK

BENİM KALEMİMDEN
[email protected]

UNUTULMAYAN ANILARIMIZ

16 Ekim 2021 - 13:46

İnsanın ruhunda sürekli esen bir fırtınadır anılar.  Rüzgar olup bizleri geçmişe  doğru getirse  dahi  acı ve tatlı günlere yaptığımız sadece   hayali bir yolculuktan ibarettir. Geçmişi yaşarken bazen sel olur akar göz yaşımız,  bazen boğazımızda bir düğüm oluşur eski anıları yaşarken, bazen de kuş misali kanatlanıp yaşamış olduğumuz anılara  doğru uçmak  hayalden ibaret olsa da  insana kısa bir  mutluluk ve  hüzün yaşatır. Evimizin bir kenarında unutulmuş veya bir albümün içine esir edilmiş   eski bir  fotoğraftır bizlere anıları yaşatan. O küçük karenin içinde  geçmişin derin  izlerini taşıyan o kadar çok anılar saklıdır ki sadece yapmamız gereken fotoğrafa bakarak anılarımızı tazelemek ve sonunda gözümüzden  akan bir damla yaş esasen geçmişin yoğun  duygusudur.                                                                                                    
  Geçmişte yaşamış   olduğumuz unutulmaz  anılarımız bizler için çok değerli bir  hazinedir.  Yılların  hızlı   bir şeklide  geçmiş olması  sonucunda geride bırakmak zorunda kaldığımız  ve  zamanın bizden  acımasız bir şekilde çalmış olduğu  anılarımızı sadece gözlerimizi kapayarak kısa  olsa da hayale  yolculuk yaparak   yaşamamız  mümkündür.  Anılarımızın içinde  bizlere   mutluluk veren duyguların dışında bizlere acı çektiren ve ahirete  göç eden yakınlarımız sadece anılarımızda değil, kalbimizin bir köşesinde  her zaman bizimle yaşayacaklardır.    

Geçmişe duyulan özlem insanlarda  derin izler  bırakmıştır.   Orada yaşanmış o kadar güzel anılar var ki unutulması asla  mümkün değildir. Çocukluğumuz ve gençliğimizi bırakmak zorunda kaldığımız ve bir daha  hiç bir zaman gidemeyeceğimiz  dönüşü olmayan bir yoldur. İnsan olarak çocukluk  ve gençliğimizi     hayatta bir sefer yaşarız  ve daha sonra zamana yenik düşerek hayatın  bizlere emanet olarak  vermiş olduğu  çocukluğumuzu  ve gençliğimizi daha sonra  bizden geri alır. Hayatın bu  acımasız yüzü karşısında insan olarak maalesef  elimizden hiç bir şey gelmiyor. Hayatın karşısında sadece  yapabildiğimiz   tek şey ise  çocukluğumuzu ve gençliğimizi anılarımızda ömür boyu yaşatmaktır. 
Anılarımız bazen bizleri mutlu etse de bazen büyük hüzün ve acı  yaşamamıza neden oluyor. Maalesef  insan  ömrü sınırlı ve belli bir zaman sonra sevdiklerimiz bizleri terk ederek  bizleri derinden üzmektedir. Hayata bazen gülümserken bazen de  hayatın acı yüzü ile karşı karşıya kalmak maalesef  yaşamın  bir gerçeğidir. Sevdiklerimiz kaybetmek insanoğlu için çok büyük bir  acıdır.  Zaman geçtikçe  ruhumuzun derinliklerinden gelen   özlem,  belli bir süre  sonra  yüreğimizin acı bir şekilde  yandığını hissetmek insanı kahreden bir duygudur. Kaybettiklerimiz bizlere ne kadar acı yaşatsa da ömür boyu bizim kalbimizde yaşayacak  ve anılarımızda hep bizimle olacaktır. 

Geçmişte yaşamış olduğumuz mutluluklar  anılarımızın en güzel tarafını temsil etmektedir. Orada bir hayat vardı ve biz o hayatı dolu dolu  yaşadık. Esasen  anılarımız bizler için bir tutkudur. O yılları  tekrar yaşayamasak ta bizleri temsil eden bir geçmişimiz saklıdır o senelerde.  Hayata ilk adım attığımız ve geleceğimizin hayalini kurduğumuz yılların başlangıcıdır.  Çocukluk ve gençlik yıllarımız bizler için hayatımızın en önemli dönüm noktasıdır. Zaman o kadar hızlı bir şekilde geçiyor ki geriye baktığımızda çocukluğumuz ve gençliğimiz tıpkı  solan bir çiçek gibi bizleri  terk ederek o muhteşem günleri geride bırakarak hayatımızın en güzel günlerini artık anılarımızda yaşatmaktan başka çaremiz olmadığını hissetmek tabi ki çok üzücüdür. Geçmişe yolculuk yapmak ve geçmişi yaşamak insana mutluluk ve huzur  verse de ancak hayal gücümüzü kullanarak yolculuk yapma imkanına sahibiz. 

Anılarımız ve hatıralarımız geçmişin aynasıdır. Esasen geçmiş zaman ruhumuzda hep  canlılığını koruyan ve geçmişe gitmenin  en yakın yolu ise  rüyalarımız dır. Geçmişe baktığımızda  insanı en fazla etkileyen çocukluk arkadaşımızdır.  Hayatımızda her zaman özel bir yere sahiptir ve sokak aralarında oyun  oynarken  bazen kavga etsek  dahi  hiç bir zaman küsmeyen gerçek arkadaşlıktır. Anılarımızın  en güzel yerini temsil eder çocukluk arkadaşımız. Belli bir zaman sonra çocukluk anılarımızın mutluluğu sona erdiğinde herkes ayrı yerlere gittiğinde belki yıllar sonra karşılaşırız ümidi ile çocukluk arkadaşlığı  böylece sona ermiş olur.   Üzüntü, keder, hüzün, sevinç, sevgi ve  mutluluk bu hayatın içinde olan ve her insanın yaşadığı olumlu veya  olumsuz  duygular olmasına rağmen UNUTULMAYAN ANILARIMIZ içindedir.

Bu yazı 1737 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum