Gül Ustabaş Genç

Gül Ustabaş Genç

SESSİZLİĞİN SESİ
[email protected]

VEFA 

31 Aralık 2023 - 10:22 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 - 10:26


 

Sözlükte şöyle yazar: “Sevginin, saygının, minnetin, sadakatin oluşturduğu manevi güç. İnsanlığın en büyük erdemi.” 

Ne güzel bir duygudur Vefa, her insanda olması gereken.. birine vefa duymak için kalbe dokunması yeterlidir. Zaman hızla ilerliyor bakın bir yılın daha sonuna geldik. Çocuklar zamanın farkında olmazken, yaşlandıkça zamanın ne kadar çabuk geçtiğine hayret ediyorum. Her yitip giden değerlerimiz arkasında bir iz bırakıyor, unutmak mümkün olmuyor.  

Bunlardan biri Erkan Turan hocam, diğeri Levent Bektaş abim.. onları 2023 de kaybettik.  

Her daim iyi günümde, kötü günümde varlığı ile güç veren, destek olan ve yanımda olduğunu hissettiren Erkan hocamın gidişi beni çok etkiledi. Sonra da 10 yıl önce geçirdiğim hastalıkta manen yanımda olan hatta bana moral olsun diye şiir de yazan Levent abim.. iyileşip  aramıza dönmesini ne çok istemiştim.. 

Sizin de onlar gibi yüreği merhamet ve sevgiyle dolu yakınlarınız mutlaka vardır, dualarımızı eksik etmeyelim lütfen. Hayatta olanların da kıymetini bilelim. 

Geçen gün, bir tez konusu olarak bana iletilen soruları cevaplarken de aklıma geldi, Sinop’umuzun turizm erişilebilirliği üzerineydi. Ne güzel olurdu değerlerimizin adları her sokak, cadde ya da onlarla bütünleşmiş eserlere verilmesi.. 

Birine yol tarif ederken numara ya da eşya gibi kelimeler kullanmak yerine bu isimleri vermek.. turistik yerlerde de özellikle kullanmak ne güzel olurdu, bu konu daha önce de dillendirildi biliyorum ama ben yine de vefa gereği hatırlatmak istedim.  

Değer verdiğiniz, değer gördüğünüz, her daim sevginin, saygının, VEFA’nın olduğu yeni bir yıl dilerim hepinize.. 

Hoş gel 2024!  

  

 

Gül Ustabaş GENÇ 

Sinop Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı

Bu yazı 1635 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum