18. Milli Eğitim Şurası Sinop İline Ait Komisyon Çalışma Raporu
Çalışma gurubu 26.07.2010 günü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Komisyonların bilgilendirmesi amacıyla yapılan toplantının ardından beş ayrı grup olarak çalışmalarına başlamıştır. Çalışma komisyonları ise başlamadan önce katılımlar arasından komisyon başkanları, yardımcıları ve röportajlarını oylayarak seçmişlerdir.
1.Komisyon öğretmen yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi konusunu; 2 Komisyon Eğitim ortamları, Kurum Kültürü ve okul liderliği konusunu, 3. Komisyon ilköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması konusunu, 4. Komisyon spor, sanat, beceri ve değerler konusunu, 5. Komisyon psikolojik danışman rehberlik ve yönlendirme konusunu incelemiştir.
Bütün grupların oluşturduğu rapor tüm komisyon üyelerinin katılımının sağlandığı genel bir oturumda 29-30.07.2010 tarihinde üyelerin görüş ve önerilerine açılarak her maddenin tartışmak ve gerektiğinde oylamak suretiyle son şekline getirilmiştir.
Eğitimi ve spor raporu diğer komisyon üyelerince de alkışlanarak kabul edilmiştir. 30.07.2010 günü grupların hazırlamış olduğu rapor birleştirilerek Sinop iline ait 18. Milli Eğitim şurası il raporu haline getirilmiştir.
Bu rapor Samsun’da yapılan Karadeniz Bölgesi illeri raporları birleşik toplantısına sunulmuştur. Bu toplantıya katılan raporun sunucusu Sinop İl Milli Eğitim ve Spor sunu metnini oy birliği kabul etmiş ve ortak rapora aynı şekilde geçmesine karar vermişlerdir.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR RAPORU MEVCUT DURUM
Ülkemizin geleceğini belirleyerek çocuklarımızın ve gençlerimizin gerçekten çağdaş anlamda eğitim görmeleri hepimizin öncelikli arzusudur. Branşımızın özelliği okul içinde olduğu kadar hatta daha fazlası okul dışı öğrenci, veli ve toplumun her kesiminin katıldığı toplumsal ilişki ve etkileşimlerin en yoğun olduğu, spor ve tören alanlarında geçmektedir.
Uygu sayıda ki öğrencilere çağdaş anlamda yeterli Fiziksel öğrenim ve eğitim olanakları, iyi eğitilmiş, maddi sorunları halledilmiş kendini tamamen meslek ve branşına vermiş, eğitilen ve denetlenen bu sayede yenilenen bir sistem içinde çalışmaları değerlendirilen ve sınıflandırılan eğitim, öğretim ve yönetim kadrolarının oluşturduğu Beden Eğitimi dersinin sporla karıştırılması gibi branşının alanının özelliklerini ve etiğini yitirmiş günü bile kurtaramayan öğretmen ve yönetim kadroları olduğu kadar özel dershanelerin eşini olmuş milliliği bile tartışılabilecek eğitim sistemimin bozukluna rağmen hepimizin ne kadar fedakarca çalışırsak çalışalım, büyüyen nüfus sosyal ve kültürel gelişimler ve iletişimler bizi sürekli büyüyen sorunlarla boğuşmak zorunda bırakıyor.
Her yıl bekliyoruz ki Türk milli eğitiminde gerçek bir reform olacak, eğitim ve öğretim birbirinden ayrılacak ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez ana unsurları olan Beden Eğitimi, spor, resim, müzik, tiyatro, halkoyunları vb. branşlardan yeterince faydanılarak bu amaçla oluşturulacak alt yapı sayesinde branşımızda arzulu, hırslı, mutlu ve sağlıklı bir öğretmenlik yapacağız ve bu mutluluğu öğrencilerimiz, velileri ve her seviyede ki yöneticilerimizle paylaşıp mutlu Türkiye’nin mutlu öğretmeleri olacağı.