R.Necdet KANAL

R.Necdet KANAL

SPORDA TARİH
[email protected]

18. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI SİNOP İLİNE AİT KOMİSYON ÇALIŞMA RAPORU

20 Mayıs 2021 - 17:10

Her sınıf düzeyinde gerçekleştirilmeye çalışılan bu özellikler koşu atlama, atma serbest jimnastik, aletli jimnastik, halk oyunları gibi sportif becerileri ve eğitici oyunlar aracılığı ile kazandırılacağından Eğitim Fakültelerinde eğitim alan beden eğitimi öğretmenlerine bırakılması, programın sağlam temellerle oturtulmasını sağlayacaktır.
İlköğretim okullarının birinci kademesinde Beden Eğitimi derslerinde öğrencilere Matematik, Türkçe vb. derslerin geri kaldıkları konuların işlenmesi gibi öğrencilerin hayal dünyalarını karartan onları mutsuz eden bu durumdan da kurtarmış olacağız.
Tüm Amatör ve Profesyonel spor dallarının sporcu kaynağı okullardır. Bütün branşlar ve Spor federasyonları alt yapı kaynaklarını buradan temin ederler. Temel insan kaynağı olan okullara destek vermek kendi branşlarının temeline destek vermek demektir.
Bunun için, Sportoto, Milli Piyango vb. şans oyunlarının gelirlerinden uygun bir pay ile Spor Federasyonlarının (Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol) sporcu transfer ve lisans isimlerinden uygun bir pay Alt Yapı Payı olarak ayrılarak okul sporları federasyonuna aktarılmalıdır.
Beden Eğitimi ve Spor alanlarında yapılan ders dışı çalışmalar tüm Eğitim ve Öğretim yılını kapsamaktadır. Ayrıca yapmış olduğunuz bu çalışmalar sayesinde tüm öğrencilerimiz ile birçok branşlarda il içi ve il dışı etkinliklere katılmaktayız. Bu bağlamda ders dışı çalışmalar ile ilgili yönetmeliğin Beden Eğitimi ve spor ile ilgili bölümünün yeniden değerlendirilerek %5 lik ücret diliminin dışında tutulması önerilmektedir.
SONUÇ OLARAK:
Türk Milli Eğitiminin gerçek anlamda Eğitimden yana yapılmasını istiyorsak Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim ile ilgili tüm öğretim uygulamaları sabahtan yapılmalıdır. Beden Eğitimi, Spor, Resim, Müzik, Tiyatro vb. gibi etkinlikler tüm öğrencilerin katılmalarının zorunlu, seçmede özgür oldukları; Fiziksel Eğitim ve Öğretim etkinliklerinin tamamlanmış her türlü Eğitsel ve Sosyal aktivitenin ön plana çıkarıldığı bir program dahilinde her öğleden sonralarının bu etkinliklere ayrıldığı gerçek bir eğitim reformu şarttır.

 

Bu yazı 529 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum