*Spor öğretmenleri şampiyon sporcu, şampiyon takım yetiştirme egolarından kurtulmalı, eğitim amaçlı çalışmalıdırlar ve bu çok sıkı kontrol edilmelidir.
*Beden Eğitimi öğretmeni ve spor öğretmenleri arasında eş güdüm sağlanmalı, her iki grup periyodik seminerlerden geçirilmelidir.
* Beden Eğitimi ve Spor öğretmenleri yetenek, bilgi, beceri, ilgi, katılımcılık, yaratıcılık, özveri, öğrenci, veli, yönetim ve çevre uyumları gibi özellikleri değerlendirilerek, kendi içlerinde sınıflandırılmalı ve bu sınıflandırma her yıl yenilenmelidir.
* Bu çalışmaları denetleyecek il içi etkin denetleme kurulları oluşturulmalı ve bu kurulların raporları ilgili spor federasyonları ve üst kurullarca değerlendirilmeli, başarılı olanlar ödüllendirilmelidir
* Başarılı Beden Eğitim ve spor öğretmenlerinin başarı kriterleri belirlenip ilan edilmeli, teşvik ve ödüllendirilmelidir. Bu konuda çalışan öğretmenlerin sık sık görüşü alınmalıdır.
* Şans oyunlarının %1 gibi belirli bir oranı okul sporlarına ayrılmalıdır.
* Profesyonel Federasyonların Genel bütçelerinden ve transfer yapan profesyonel sporcuların transfer ücretlerinden belirli bir pay ilgili spor branşının alt yapısında kullanılmak üzere okul spor kuruluşlarına aktarılmalıdır.
ANTRENÖRLÜK
*Okul sporları antrenörü ile spor kulüpleri antrenörleri statüsü aynı olmalıdır.
*Tüm antrenörler sınıflandırılmalı bir alt grupta bulunan antrenör bir üst sınıfta ki antrenörün yanında bir sezonluk asistan antrenörlük yapmalıdır.
*Antrenörlerin örgütlenmesi teşvik edilmeli ve desteklenmelidir.
* Ülkemizde çok sayıda B.E.S.O var. Bu sayı dondurulmalı kaliteye yönelik azaltma yapılmalıdır.
* Boşta kalan B.E.S.O mezunlarına okullarda ve üniversitelerde koordineli bir müfredat ve yasa ile istihdam yapılmalıdır. (Sorun kadro ise asgari ücret ile branş antrenörlükler veya öğretmenlikleri yaptırılabilir:
SPOR FEDERASYONLARI
*Özerk Federasyonların çekiciliği futbol örneğinde olduğu gibi mali konularda serbesti kazanıp profesyonelleşmeleridir. Profesyonelliği ilke edinen spor federasyonlarına genel bütçe desteği çekilmelidir.
* Özel federasyonların bütçelerinin tamamına yakını elit sporcu ve performans sporuna yönelik harcamalardır. Yeterince alt yapı çalışmaları yapmamaktadırlar. Aynı konu tesisler içinde geçerlidir.
*Ülke nüfusumuzun ancak %3’nün spor yapabilmesinin nedeni budur. Tabana yeterince kaynak ayrılıp verimli çalışmıyor.
*Ülke nüfusumuzun ancak %3’nün spor yapabilmesinin nedeni budur. Tabana yeterince kaynak ayrılıp verimli çalışmıyor.