R.Necdet KANAL

R.Necdet KANAL

SPORDA TARİH
[email protected]

TEMEL EĞİTİM VE ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİM PROJESİ GEÇEN HAFTANIN DEVAMI-

15 Temmuz 2021 - 11:21

B- Ana amaca ulaşmak için aşağıdaki işlemlerin yapılması hedeflenmektedir.
1- KOORDİNASYONUN SAĞLANMASI: Her okuldaki çevre kolu sorumlu öğretmen ve temsilci öğrencilerin bir araya getirilerek eğitim dönemine ait çalışma planlarının ana hatlarını ortaya çıkarmak, uygulamada birlikteliği sağlamak ve ortak hareket etmeyi amaçlamaktadır.
2- ÇEVRE KORUMA VE GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ:Okullarda çevre bilincini ve duyarlılığı geliştirmek için konunun uzmanlarınca hava, su, deniz, toprak, kıyı kirliliklerini, erozyon ve erozyon ile mücadele, ormanlarımız ve önemi,enerji kaynaklarımız ve enerji tasarruf yöntemleri, kişisel hijyen kuralları ve önemi,çöp toplama usülleri, değerli çöpler ve ekonomiye geri kazandırılması için yapılması gerekenler, sulak alanlar ve önemi ve diğer birçok çevre konularında ders, söyleşi, panel, açık oturum, konferans, video ve slayt gösterileri, resim sergileri, el duyuruları, bildiri, afiş gibi yöntemlerle eğitici faaliyetlerde bulunulacaktır. Çocuk gözüyle çevre sorunlarının görünüşü ve tespiti için anket uygulanacaktır.
3- ÇEVRE KORUMA VE GELİŞTİRME UYGULAMALARI: Ağaçlandırma çalışmalarına kitlesel katılım,

  • Çevre ve kıyı temizlik kampanyaları düzenlenmeli.
  • Çevreye zarar veren ve kirleten kişi, kurum ve kuruluşların öğrenciler yoluyla uyarılmalarını sağlamak.
  • Ekonomiye tekrar kazandırılması mümkün olan kullanılmış maddelerin toplanmasında gençliğin gücünü seferber etmek.
  • Kırsal ve ormanlık alanlara çevre gezileri düzenleyerek doğal hayatın tanınması ve doğal güzelliklerin sevdirilmesine, korunmasına çalışmak, tarihi ve kültürel değerleri tanımak
  • Öğrencilerle çevre konulu sportif faaliyetleri birlikte organize etmek.

4- ÇEVRE KONULU YARIŞMALAR DÜZENMLEMEK: Temel eğitim ve orta öğretim gençliği arasında çevre konulu kompozisyon , resim, karikatür, grafik, afiş vb. kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek gençliğin yaratıcı gücünü çevre konularına da yöneltmek amaçlanmaktadır.
                En temiz okul, bakımlı okul bahçesi, kullanılmış kağıt, gazete ve diğer bazı maddeleri toplama yarışmalarını okullar arası yaparak bilinçlenmeyi uygulamaya sokmak amaçtır.
 

Bu yazı 524 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum