Doğan ÖZDEMİR

Doğan ÖZDEMİR

" EMEKÇİNİN KÖŞESİ "
[email protected]

Sinop Belediye Başkanımıza açık mektup

16 Nisan 2024 - 13:04

Sayın Başkan Metin Gürbüz Bey;
Sinop halkı sizi uzun süre izledi ve sonunda ilimize Belediye Başkanı yapmaya karar kıldı. Hepimizi mutlu eden bir sonuçla siz de biz de amacımıza ulaştık. İlk günden beri kolları sıvayarak Sinop adına görülen aksaklıkları gidermeye uğraşıyor olmanız halkımızı mutlu ediyor. Kuraldır, seçimden sonra ilk 1 ayda, 3 ayda, 6 ayda yapılacak işler listelenir. Siz de böyle bir liste vermiştiniz. Bunu bizlerin anımsatmasına gerek kalmadan yapacağınızı umut ediyorum.
Belediye personelimizin üzerlerine düşen, bulundukları kadrodaki görevlerini zamanında, aksatmadan ve sorumluluk alarak yapmaları gerekir. Sadece ekmek parasını yapacağı işten kazananların bunu unutmamaları gerekir. Buna uymayan olacağını düşünmek bile istemiyorum ama olmasına izin vermeyeceğinizi de biliyorum. Belediyemizin her zaman halkımıza açık, şeffaf, güler yüzlü, fark gözetmeksizin her siyasetten halka bir hizmet odağı olacağından da şüphem yok.
Yaz geliyor; öncelikli sorun olarak halkımızın Halk Plajlarına ücretsiz ulaşabilmesi çok önemli… Kıyıların parsellenmesinin en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını bekliyorum. Kıyılarda üç-beş tahta ile yapılan kulübeciklerden betonarme inşaata dönüşen yerler huzur ve sinir bozuyor! 
Sahildeki çay bahçeleri Sinop için olmazsa olmaz konumuzdur. Ama küçük bir büfe olarak işe başlayan yerlerin her yıl biraz daha büyüyüp yayılarak yeşil alanları işgal ettiğini hepimiz görüyoruz. Zaten dar bir sahil alanımız var, buraları da gittikçe yayılan bu işyerlerinin işgalinden kurtararak halkın ücret vermeden oturabileceği alanlara çevrilmesini beklemekteyiz. Kimsenin ekmek parasında gözümüz yok; zaten çoğuna bizler de gidip oturuyoruz. Ama burası ticaret yapanların değil, halkın bahçesi olmalı… Bazen buralara söz geçirilemediğini bile düşünmüyor değilim doğrusu!
Uygar bir kentin cadde ve sokaklarında halk rahatlıkla yürüyebilmelidir deriz de kaldırımlarımız işgal altında! Bazı esnafımızın önlerindeki kaldırımları işgal etmeleri kentimize hiç yakışmıyor! Hatta bazı sokaklarda dükkânın önünden geçen ana caddeyi doğal otoparkı kabul edip masa sandalye ile kapatanlar da var. Aracımızı park etmek için köşe bucak gezerken bu işgal edilmiş bölgelere yanaşmak en hafifinden tartışma ve sonunda kavgaya varabiliyor! Bu konunun bir an önce çözülmesini bekliyorum.
Elbette otopark gibi temel ve zor bir sorunumuz da sizi bekliyor. Vaatlerinizde yerleri belirtilerek yapacağını söylediğiniz otoparklara bir an önce başlamanızı bekliyorum.
Kanalizasyon ve arıtma üniteleri uzun soluklu işler olsa da şimdiden ve kalıcı bir çözüm olarak başlanacağını umuyorum. Pratik bir çözüm olarak söylediğiniz yağmur suyu ile kanalizasyon giderinin ayrılması gerçekten çok önemli bir çözüm; kısa zamanda yapılabileceğini düşünüyorum.
Bence en önemli, projelerden biri Sinop’a giriş ve çıkış ana yollarının yapılmasıdır. Bu proje üzerinde daha önce çalışıldığı ve bazı aşamaların geçildiğini duymuştuk; buna bir an önce başlanması hepimizi rahatlatacaktır.
Bizler Sinop halkı olarak yerlere tükürmemeyi, çöp ve özellikle sigara izmariti atmamayı, oturduğumuz yeri temiz bırakmayı, aracımızı başka bir araç daha sığabilsin diye daha özenle park etmeyi, çöp atma saatlerine uymayı ve bunları yapmayanları uyarmayı bilmeli ve uygulamalıyız. Böylece el birliği ile huzurlu, temiz ve güzel bir Sinop’ta yaşamaya katkı sağlarız.
Şu ana kadar eksik olarak gördüğüm bir konu da sokaklarda yol çizgilerinin, uyarı işaretlerinin olmamasıdır. Dikkatinize sunarım.
Son olarak; STK olarak çok sayıda derneğimiz var. Bunların bazıları gerçekten aktif ve yararlı derneklerdir. Ama ekonomik nedenlerle başlarını sokacak bir mekanları yoktur. Bu konuda sizden kısa zamanda bir müjde bekliyorum.
Temel büyük projelerinizi bize verdiğiniz vaatlerde anlattığınızdan onlara hiç girmedim. Olabildiğince basit görünen bazı sorunlara dikkat çekmek istedim. Bir süre sonra gerekirse başka konularda yine bir mektup yazacağım. Birlikte başaracağımızı biliyorum. Bu kent hepimizin; kente karşı suç işlemeye kalkandan anında hesap sorulacağının bilinmesini isterim.
İşiniz zor; ama olanaksız değil… Arkanızda siyaset gözetmeksizin size destek olacak bir Sinop halkı var. Gücünüzü beceri, iş birliği ve ekip çalışmasında liderliğiniz ile bu sorunları aşacağınızı biliyor, başarılar diliyorum Sayın Başkanım.
Doğan Özdemir; Sinop halkından biri.
 

Bu yazı 280 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum