Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

14 AĞUSTOS 2001'e GERİ Mİ DÖNDÜK?

12 Ekim 2022 - 22:42

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan ve 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak 20 yıldır iktidarda olan bir siyasi parti var ülkemizde. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP). 3 Kasım 2002 'den bu yana, yani tam 20 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum sonucu CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET sistemine geçilmiş, cumhurbaşkanına olağanüstü yetkiler verildiğinden TEK ADAM yönetimine geçen ülkemiz son 5 yıldır da TEK ADAM tarafından yönetiliyor.
Bu kısa hatırlatmaları yapmak gerekiyordu. Çünkü, Erdoğan hükümeti sanki 2001-2002 yıllarında imiş gibi son günlerde ÜÇ Y ile mücadele edeceğini dillendirmeye başladı. 
YOKSULLUK, YOLSUZLUK ve YASAKLAR ile mücadele edeceklerini açıkladılar. 
Rüşveti, insan hakları ihlallerini, şantajı, yalanı, tehtidi, yolsuzlukları, yasakları, mafyalaşmayı kaldırmak üzere 2023 seçimlerine hazırlandıklarını söylüyorlar.
Bunları duyunca kendi kendime sordum ; "Yahu biz 20 yıldır farklı bir iktidar tarafından mı yönetiliyorduk, yoksa rüya mı gördük ? " Yani, AKP son 20 yılı YOK sayarak yeniden vaatlerde bulunuyor. Aslında son 20 yıllık iktidarlarında ne kadar başarısız olduklarını, ülkeyi batırdıklarını İTİRAF ediyorlar. 
Ne diyorlar ? " 3 Y ile mücadele edeceğiz ". Ancak bir Y daha var ki, bu 3 Y ile mücadele edeceğiz derken bir başka Y'yi, yani YALAN 'ı kullanıyorlar. 
* Ülkede YOKSULLUK yirmi yılda cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde görülmemiş şekilde artmıştır.
* Ülkede YOLSUZLUK yirmi yıldır rekorlar kırıyor.
* Ülkede mevcut YASAKLAR yetmiyormuş gibi yeni YASAKLAR getiriyorlar.
* Ülkede İNSAN HAKLARI ihlâlleri neredeyse 12 Eylül ile yarışıyor.
* Ülkede RÜŞVET, olağan ticaretmiş gibi işlem görüyor. 
* Ülkede ŞANTAJ, istemedikleri kişileri hizaya getirmek için çeşitli yöntemler ile uygulanıyor.
* Ülkede TEHTİD, yurttaşları korkutmak, sindirmek için yapılıyor.
* Ülkede MAFYA 'yı ve MAFYATİK yöntemleri kullanarak istedikleri herşeye çöküyorlar. 
* Ülkede ekonomiyi bilimsel olmayan yöntemler ile dizayn ediyorlar ve ülkeyi iflasa sürüklüyorlar.
* Ülkede, her alanda dünyanın en geri kalmış ülkeleri ile yarıştırıyorlar bizleri.
* Ülkede hukuku, adaleti YOK ederek  savcıların, yargıçların, avukatların cübbelerine ilik açtırıp, düğme diktirmeye çalışıyorlar.
Bütün bunları kendileride dile getirirken ve artık bunlara son vereceklerini söylerken 20 yıllık iktidarlarını yok sayıp YALAN söylüyorlar. Tüm bu kötü yönetimin ve ülkenin içine düştüğü durumun suçunu ya muhalefete, ya da dış güçlere yüklemeye çalışıyorlar.
Peki, yurttaşlar tüm bu yaşananlara, yaptıklarına, ülkenin durumuna, kendi yaşam koşullarına, ekonomik, sosyal, siyasal gelişmelere bakarak AKP'nin 20 yıl önceki vaadlerini ısıtıp yeniden önlerine koymalarına ne diyorlar ? İnanıyorlar mi ? İnananlarda olacaktır mutlaka.
Ancak, büyük çoğunluğun inanmadığını, böyle giderse daha kötü olacağımızı, eğer yeniden iktidar olurlarsa ülkede çok büyük kaoslar yaşanacağını düşündüklerini biliyorum.
YALANI, YOLSUZLUĞU,  YOKSULLUĞU, YASAKLARI dayatan iktidarların yaşama şansları, daha uzun süre iktidar kalmaları mümkün değildir. 
AKP ve AKP Genel Başkanı 20 yıl önceki vaatlerine çok sarılmasın. Çünkü bu vaatler ile iktidara gelen AKP yönetimi 20 yıllık iktidarları sonunda 4 Y'yi rekor seviyede artırmıştır. 
Artık, AKP'nin 14 Ağustos 2001 tarihindeki kuruluş günlerine, 3 Kasım 2002 'de kazandığı seçimler sonucu iktidara geldiği günlere dönmesi mümkün değildir. 
Artık, AKP ipin ucunu kaçırmıştır. Bilerek, isteyerek ve planlayarak ülkeyi getirdiği bu durumdan daha kötü durumlara getirmelerine yurttaşların izin vermeyeceklerine inanıyorum.
YA SİZLER ?

NOT: AjansSinop'un sahibi DENİZ kardeşimin babasını toprağa verdik. Deniz'e, tüm aileye, AjansSinop ailesine, sevenlerine sabırlar ve başsağlığı diliyorum.
Muhammed Özen Işıklarda uyusun, yıldızlar yoldaşı olsun.

Bu yazı 538 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum