Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

2022 1 MAYIS 'I ! VE İŞÇİ SINIFI !

28 Nisan 2022 - 09:50

2022 yılı 1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ 'nü üç gün sonra birlikte kutlayacağız..!
Aslında bir kutlama değildir 1 MAYIS. İşçi sınıfının haksızlıklara, sömürüye,baskılara karşı tüm emekçiler ile birlik ve dayanışma içinde mücadeleyi sürdüreceğini,sınıfsız bir toplum için kavgasını daha gür, daha kararlı haykırdığı gündür.Gücünü alanlarda gösterdiği gündür.
Uzun yıllardır ağız tadıyla 1 MAYIS eylemleri yaptırılmadı siyasi iktidarlar tarafından.Çünkü siyasi iktidarlar herzaman EMEĞİN karşısında,SERMAYE ve PATRONLARIN yanında yer aldılar.Ve çok zaiyat verdirdiler emekçilere.Kanlı 1 MAYISLARI unutmadık,
UNUTTURMAYACAĞIZ da.
Bu yıl 1 MAYIS 'ın önemi geçmiş yıllara göre çok farklı.İşçi sınıfı ve müttefikleri emekçiler, çiftçiler, küçük esnaflar, zanaatkârlar,memurlar,sanatçılar tam bir baskı döneminden geçiyorlar.Artık resmen ABD emperlalizminin uygulamaya koyduğu, AB tarafından da desteklenen,yeni bir OPERASYON ile dünyayı neredeyse bir savaşa sürüklüyorlar.
Emperlist ülkelerin ülkemizdeki işbirlikçi siyasiler ile başlattığı ve acımasızca sürdürdüğü YOKSULLAŞTIRMA OPERASYONLARI tüm ağırlığı ile bir karabasan gibi çöktü halkın üzerine.Sadece son altı ayda tüm ekonomik düzeni alt üst ettiler,enflasyonu üç haneli rakamlara çıkardılar.TL'yi tam değersiz hale getirdiler.Ve emekçilere,emeklilere yaptıkları komik zamları ilk günlerde erittiler,halkı açlığa mahkum ettiler.
Hepimiz içinde  yaşıyoruz,birbirimize anlatmak anlamlı değil artık.Önlem alma,karşı durma,mücadeleyi ve 
bedel ödemeyi göze alma zamanıdır.
Neolibarilzm çökmüştür.Egemenler ayakta tutmaya çalışıyorlar.Ancak bu o kadar da kolay olmayacak.Çünkü gerçekler karartılamıyor.
Ülkemizde CHP bile "neoliberalizm çökmüştür,artık sosyal devletçi,kamucu yeni bir yapı kurulmalıdır" diyor.Bir umut ışığı yakmak istiyorsa ve samimi ise İŞÇİ SINIFI önderliğinde,işçi sınıfının sendikal örgütlerinin liderliğinde  tüm üyeleri ile birlikte alanlarda yer almalı, SOL ittifakları desteklemeli,hatta SOL ittifaklar içinde yer almalıdır.Özellikle yerellerde işçi sınıfının içinde yer almalıdır.
Artık hepimiz biliyoruz ki,YOKSULLAŞTIRMA OPERASYONLARINI pasif kalarak, birbirimizden ayrı ayrı durarak ve işçi sınıfının taleplerini milyonlarca yurttaş olarak tek ses olarak haykırmazsak, tüm dünyaya TAM BAĞIMSIZ DEMOKRATİK CUMHURİYET yaratacağımızı duyurmazsak,tek yürek olarak hiçbir şekilde korkmadığımızı,
alanları terk etmeyeceğimiz haykırmazsak,bu cendereden,
bataklıktan çıkamayız.
TÜM EMEKÇİLER ;
Bizler her birimiz gerçek birer emekçiyiz. Bizlerin SINIF ATLAMA gibi bir şansımız,bir TALEBİMİZ de YOK.Bizler daha özgür,daha üretken,daha adil ve  paylaşımcı,daha demokrat,daha adaletli bir ülke ve dünya yaratma derdindeyiz. Bunu başaracağız da. Çünkü bizler milyonlarız,üreticiyiz,
bizler bir avuç kartelin esiri,uşağı,kölesi olmayız.
İşte bu bilinç ile 1 MAYIS günü bize hangi güzergâhı, hangi alanı dayatırlarsa dayatsınlar her alanı,her güzergâhı ve tüm kenti 1 MAYIS alanına çevirecek güce,kararlılığa ve azime sahibiz.
TÜM EMEKÇİLER !
Haydi alanlara !
Pankartlarımızla,
flamalarımızla,
sloganlarımızla ALANLARA !
BİRLİKTE BU DÜZENİ DEĞİŞTİRELİM !
YAŞASIN İŞÇİ SINIFI !
YAŞASIN SOSYALİZM !
YAŞASIN 1 MAYIS BİRLİK,MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ !
✊✊✊✌✌✌

Bu yazı 715 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum