Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

31 YIL ÖNCE / 31 YIL SONRA

25 Ocak 2023 - 20:01

“ Adam namussuzdur. Elindeki her olanağı kullanarak devleti soyar, kendisini ve yakınlarını zengin eder. Sonra da gözünüzün içine baka baka konuşur ; - Manevi değerlere bağlıyız.

Adam ahlaksızdır Her gün ayaküstünde bin yalan söyler. Dün övdüklerine bugün söver, dün ana avrat sövgüler yağdırdığı insanlara, salya sümük övgüler dizer. Sonra başlar aynı sözü gevelemeye ; -Manevi değerlere bağlıyız.

*Neyine bağlısın ki? ...* diye soramazsınız. Çünkü bu işlerin ölçüsü tartısı kalmamıştır. * Ar damarı * denen namus ve ahlak sigortası var ya, o çatlamıştır. Ne söylesen boş!

Farkında mısınız bu gidiş, toplumun bütün değer yargılarını çürütmüştür.

Hırsız olduğunu, namussuz olduğunu, su katılmamış rezil olduğunu bildiğimiz nice cambaz, ip üzerinde yeni hünerlerini gösteriyor, bizler de hep birlikte, ara sıra da * yaşa varol * diye bağırarak izliyoruz olup bitenleri.

Toplum bütün kurumları ile çökmüş, çökertilmiştir.

Günlük yaşamımızdan politika sahnelerine kadar elimizin değdiği gözümüzün iliştiği her yerde yeni çürümüşlükler, yeni yozlaşmalar art arda birbirini izlemektedir. Enflasyonlu-develüasyonlu bu düzen, bankalarla bankerlerin boğuştuğu, bir kilo soğanın yüz liraya çıktığı, ekmeğin pasta fiyatına satıldığı bu düzen, insanı insan yapan bütün erdemleri, bütün değerleri, iyi, güzel, doğru gibi bütün kavramları da beraberinde çekip götürüyor.

Burnunuzun ucuna gelen bu koku, bu yıkıntının, bu çürümüşlüğün kokusudur. “

YIL 2023…

24 OCAK günü, katledişinin 30. Yılını andığımız UĞUR MUMCU’ nun tam 31 yıl önce yazdığı bir yazısından alıntıdır yukarıdaki satırlar.

Türkiye’ nin koşullarına, gerçeklerine, halkın bilinç düzeyine ve eğitimine, üretim araçları ve olanaklarına, siyasi geçmişine, kurtuluş ve kuruluş günlerine ve koşullarına göre değerlendirmeler yapıp Türkiye’ye özgü bir DEVRİMCİduruş sergileyen sevgili UĞUR MUMCU bugünleri yaşasaydı, yine aynı yazısını, belki de daha ağırını yine yazardı.

Her harfine, her sözcüğüne, her cümlesine, yazının tamamına İMZA koyduğum sevgili UĞUR MUMCU’ yu sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

Devrimci duruşu önünde saygı ile eğilirken, “ VURULDUK EY HALKIM, UNUTMA BİZİ “ diyen gerçek bir devrimcinin yukarıdaki haykırışını bir kez daha, bir kez daha okuyarak, anlayarak, sindirerek içselleştirmenizi, onu gerçekten unutmamanızı diliyorum. 

31 yıl öncesinden KALEMİNİ SATMADAN, hatta bir gün kalemini muktedirlerin kıracağını bile bile yazmaya devam eden, ülkesi ve halkı için canı ile bedeli ödeyen, bizlere bugünleri işaret eden UĞUR MUMCU’ yu, “ SAKINCALI PİYADE “ yi unutmak mümkün mü?

NE DERSİNİZ?

 

Bu yazı 523 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum